Γερμανία: Τα κρατίδια ξεκινούν και πάλι με σύσφιξη των μέτρων

Ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης στη Γερμανία αυξάνεται εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες

Αρκετές πόλεις και περιφέρειες πλησιάζουν και πάλι το όριο των 35, ενώ ορισμένες το έχουν ήδη υπερβεί. Κατά τη διάρκεια του καταργηθέντος πλέον ομοσπονδιακού “φρένου έκτακτης ανάγκης”, αυτό ήταν το όριο πάνω από το οποίο αυστηροποιήθηκαν τα μέτρα.

Αυτή τη στιγμή στην κορυφή: η περιφέρεια του Birkenfeld στη Ρηνανία-Παλατινάτο. Εδώ, ο δείκτης ήταν πάνω από 50 για τέσσερις ημέρες και πάνω από 35 για αρκετές ημέρες πριν από αυτό. Ο λόγος για την αύξηση των νέων μολύνσεων είναι τα κρούσματα σε διάφορα σχολεία.

Τώρα οι κανόνες αυστηροποιούνται και πάλι.

Συνέπεια: Η περιφέρεια επέβαλε αυστηρότερα μέτρα λόγω της ισχύουσας κρατικής ρύθμισης – και το εξήγησε αυτό με τον δείκτη που ήταν πάνω από 35 για περισσότερες από τρεις ημέρες.

Οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους επιτρέπονται μόνο με έως 500 θεατές, ενώ σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να υπάρχουν έως 350 θεατές. Επιπλέον, οι μάσκες είναι και πάλι υποχρεωτικές στα σχολεία – αλλά η Ρηνανία-Παλατινάτο ξεκίνησε τις καλοκαιρινές διακοπές τη Δευτέρα.

Και το Solingen στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιβληθούν αυστηρότεροι κανόνες “πιθανότατα από την Παρασκευή” λόγω της αύξησης των νέων κρουσμάτων.

Με άλλα λόγια, αυτό σημαίνει ότι η πολιτική θα συνεχίσει να προσανατολίζεται στα περιστατικά!

Αυτό παραδέχθηκαν πρόσφατα αρκετά ομόσπονδα κρατίδια, όπως η Κάτω Σαξονία. Αυτό θα μπορούσε επίσης να σημαίνει περιορισμούς σε περίπτωση που ο επταήμερος δείκτης επίπτωσης υπερβεί όρια όπως το 35 ή το 50 για περισσότερες από πέντε ημέρες.

Η πρωθυπουργός του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου Malu Dreyer δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι “ο δείκτης επίπτωσης σήμερα λέει πολύ λιγότερα για τον κίνδυνο μιας νόσου και την πιθανή επιβάρυνση του συστήματος υγείας από ό,τι πριν από έξι μήνες – απλώς και μόνο επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται”.

Γι’ αυτό τα ομόσπονδα κρατίδια πρέπει να συμφωνήσουν με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για μια “νέα τιμή προειδοποίησης”, δήλωσε η Dreyer. Πρότεινε να συνδεθεί ο δείκτης επίπτωσης με την κατάσταση στα νοσοκομεία: “Ποιος εισάγεται, ποιος πρέπει να πάει στην εντατική;”

Τίθεται το ερώτημα, “πόσος περιορισμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων είναι δυνατός όταν σε όλους τους ενήλικες έχει γίνει προσφορά εμβολιασμού μέχρι το τέλος του Αυγούστου”.

Ανάλογες απόψεις εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας Jens Spahn και η πρωθυπουργός του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Manuela Schwesig.
Η Dreyer τάχθηκε υπέρ της συζήτησης όλων αυτών των θεμάτων στην επόμενη διάσκεψη των πρωθυπουργών. Αυτή ωστόσο έχει προγραμματιστεί μετά τις 25 Αυγούστου.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.