Γερμανία: Τα κρατίδια πρέπει να έχουν λόγο στην αντιμετώπιση του Covid

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια στη Γερμανία θα πρέπει να έχουν λόγο για την αντιμετώπιση του Covid και επομένως χρειάζεται ένα νέο εθνικό νομοθετικό πλαίσιο κανόνων που δεν μπορεί να ψηφισθεί ερήμην τους, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ.

«Εκτιμούμε ότι ένας τέτοιος νόμος πιθανότατα θα απαιτούσε την έγκριση της Άνω Βουλής, (στην οποία εκπροσωπούνται τα 16 κρατίδια)», τόνισε ο Ζέεχοφερ.

«Προσωπικά πιστεύω ότι θα ήταν σωστό εάν υπήρχε μια ομοιόμορφη εθνική αντιμετώπιση εάν ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό ανά 100.000 κατοίκους σε μια περιοχή είχε φτάσει σε μια συγκεκριμένη τιμή την εβδομάδα.

Το ερώτημα είναι: Τι πρέπει να συμβεί, σε ποια συχνότητα κρουσμάτων και σε ποια συχνότητα κρουσμάτων μπορούμε να χαλαρώσουμε τα μέτρα και με ποιους όρους.

Εάν μπορεί να γίνει τώρα χρήση αυτής της νομικά επιτρεπτής δυνατότητας θα πρέπει να αποφασιστεί (όμως) κατόπιν συνομιλιών των συγκυβερνώντων κομμάτων και της ομοσπονδιακής κυβέρνηση μαζί με τα κρατίδια», υπογράμμισε ο Ζέεχοφερ.

«Πρέπει τώρα να εφαρμόζουμε τα κατάλληλα μέτρα με μεγάλη σοβαρότητα. Ορισμένα ομοσπονδιακά κρατίδια το κάνουν, άλλα δεν το κάνουν ακόμα.

Εάν αυτό δεν συμβεί στο πολύ προβλέψιμο μέλλον θα πρέπει να σκεφτώ πώς μπορεί αυτό να ρυθμιστεί σε εθνικό επίπεδο», είχε δηλώσει την Κυριακή η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.