Γερμανία: Τα παιδιά αντιμέτωπα με το 2G στα 12α γενέθλιά τους

Σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, τα παιδιά που θα κλείσουν τα δώδεκα τους επόμενους μήνες θα πρέπει να περιμένουν ότι θα αποκλείονται από αθλητικές και μουσικές δραστηριότητες, από επισκέψεις σε εστιατόρια ή διανυκτερεύσεις για κάποιες εβδομάδες – και ότι δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό.

Ο λόγος είναι ότι τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών δεν μπορούν ακόμη να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, επειδή δεν υπάρχει ακόμη εγκεκριμένο εμβόλιο γι’ αυτά – αλλά από τα δωδέκατα γενέθλιά τους, ο κανόνας 2G ισχύει αμέσως.

Αυτό σημαίνει ότι από τα δωδέκατα γενέθλιά τους και μετά – επειδή είναι ανεμβολίαστα – τα παιδιά θα αποκλείονται από όλα εκείνα στα οποία έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι και οι αναρρώσαντες (2G).

Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται τουλάχιστον μερικές εβδομάδες μετά τα δωδέκατα γενέθλια για να επιτευχθεί πλήρης προστασία από τον εμβολιασμό. Ωστόσο, σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, δεν θα υπάρξει καμία αναβολή.

“Λόγω της σημερινής μεγάλης συχνότητας των λοιμώξεων, δεν μπορεί προς το παρόν να χορηγηθεί τρίμηνη περίοδος αναμονής σε άτομα άνω των δώδεκα ετών”, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Υπουργείο Υγείας σε απάντηση αντίστοιχου ερωτήματος.

Μια εξαίρεση από τον κανόνα 2G ισχύει – σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία περιορίζεται μέχρι το τέλος του έτους – για μαθητές ηλικίας 12 έως 17 ετών “για τις δικές τους αθλητικές ή μουσικές δραστηριότητες”.

Η απαλλαγή αυτή ισχύει επίσης για επισκέψεις σε εστιατόρια και διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και παραθεριστικά καταλύματα. Μόνο τα παιδιά κάτω των δώδεκα ετών εξαιρούνται πλήρως από τον κανόνα 2G.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.