Γερμανία: Τα πρώτα παρατράγουδα με τους εμβολιασμούς

Το πρώτο κύμα των εμβολιασμών ξεκίνησε στην Ευρώπη με τα πρώτα προβλήματα να εντοπίζονται στην Γερμανία.

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορονοϊού άρχισε την Κυριακή με καθυστερήσεις σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας. Αφού το ιατρικό προσωπικό εντόπισε κάποιες παρατυπίες στην ψύξη των εμβολίων που παρήγαγαν οι BionTech και Pfizer.

Τα πρώτα εμβόλια ξεκίνησαν το ταξίδι για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Κυριακή συνταξιούχοι, γιατροί αλλά και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έλαβαν θέση για να εμβολιαστούν σε μια προσπάθεια να μπει ένα φρένο στην πανδημία που έπληξε τις οικονομίες. Και σκότωσε περισσότερες από 1,7 εκατομμύρια ζωές παγκοσμίως.

«Κατά την ανάγνωση των οδηγιών (που εσωκλείονταν στα κουτιά) για τις απαιτούμενες θερμοκρασίες, προέκυψαν αμφιβολίες σχετικά με τη συμμόρφωση στις προδιαγραφές που αφορούν την ψύξη των εμβολίων», ανέφερε σε δήλωση του στο Reuters το Επαρχιακό Γραφείο του Lichtenfels, στο βόρειο τμήμα της μεγαλύτερης πολιτείας της Γερμανίας.

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες

Το εμβόλιο των Pfizer/BionTech, το οποίο χρησιμοποιεί τη νέα τεχνολογία mRNA, πρέπει να φυλάσσεται σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Περίπου -70 βαθμούς Κελσίου. Για να παραμείνει αποτελεσματικό πριν αποσταλεί σε κέντρα διανομής.

Η Pfizer έχει σχεδιάσει ειδικά κιβώτια αποστολής γεμάτα με ξηρό πάγο. Με σκοπό να αποτρέψει την καταστροφή του εμβολίου κατά τη μεταφορά.

Οι δόσεις μπορούν να διατηρηθούν σε ειδικά ψυγεία για έως και έξι μήνες. Ενώ κατά την αποστολή τους στο νοσοκομεία, στα απλά ψυγεία που φυλάσσονται, αντέχουν για πέντε ημέρες (στους 2C έως 8 βαθμούς Κελσίου).

Εκτός από το Lichtenfels, οι πόλεις Coburg, Kronach, Kulmbach, Hof, Bayreuth και Wunsiedel της βόρειας Βαυαρίας ανέβαλαν τον εμβολιασμό εκφράζοντας αμφιβολίες για την τρόπο διατήρησης της «ψυχρής αλυσίδας» κατά τη διανομή των εμβολίων.

«Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού δεν προσδιορίζονται με το ποιος εμβολιάζει ταχύτερα ή ποιος κάνει τις περισσότερες δόσεις. Η ασφάλεια και η ευσυνείδητη εργασία προς όφελος του πληθυσμού έχουν την υψηλότερη προτεραιότητα », δήλωσε (Reuters) ο Oliver Baer, διοικητής της περιφέρειας του Hof.

Παρόμοια προβλήματα καθυστερήσεων παρατηρούνται επίσης στην πόλη Augsburg της νότιας Βαυαρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα Merkur.

Περισσότερα νέα για τον Covid-19 ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: Γερμανία: Υπάλληλοι γηροκομείου εμβολιάστηκαν με πενταπλάσια δόση!

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.