Γερμανία: Τα Smarties αποκτούν μια εντελώς νέα εμφάνιση

Τα Smarties ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους εδώ και δεκαετίες. Τώρα ο κατασκευαστής ανακοίνωσε μια ριζική αλλαγή. Τα κουφετάκια από σοκολάτα σύντομα θα είναι πολύ διαφορετικά.

Η σοκολάτα ήταν πάντα ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά. Ένα μικρό, γλυκό σνακ φτιάχνει τη διάθεση σε πολλούς ανθρώπους.

Τα κουφετάκια από σοκολάτα είναι επίσης εξαιρετικά δημοφιλή στη Γερμανία. Τα πιο γνωστά είναι τα Smarties από τη Nestlé.

Η ελβετική εταιρεία τα πωλεί με επιτυχία στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Αλλά τώρα ο κατασκευαστής θέλει να κάνει μια αλλαγή στο επιτυχημένο προϊόν του.

Η Nestlé ανακοίνωσε ότι τα Smarties θα εμφανίζονται στο μέλλον εντελώς διαφορετικά. Οι Ελβετοί επιλέγουν τώρα μια νέα συσκευασία.

Δεν θα αποτελείται πλέον από τα τυπικά μικρά ρολά, αλλά από μια σακούλα από ανακυκλώσιμο χαρτί.

Με αυτό, η Nestlé θέλει να κάνει τα Smarties πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Προηγουμένως, μόλις το 10 τοις εκατό των προϊόντων ήταν τυλιγμένα σε κατάλληλη συσκευασία. Η νέα συσκευασία είναι αρχικά διαθέσιμη στα Smarties στη Μεγάλη Βρετανία.

Αυτό θα γίνει τώρα και σε άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής, όπως αυτή στο Αμβούργο. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα συσκευασία από ανακυκλώσιμο χαρτί προέρχεται από βιώσιμες πηγές.

Κατά συνέπεια, χρησιμοποιούνται χαρτί με επίστρωση, ετικέτες χαρτιού και χαρτόνι. Έτσι, οι φαν των Smarties μπορούν να ρίξουν ολόκληρη τη συσκευασία στον κάδο απορριμμάτων χαρτιού αφού απολαύσουν τα μικρά κουφετάκια.

Στη Nestlé, η τροποποιημένη συσκευασία αποτελεί μόνο ένα μέρος μιας ριζικής αλλαγής στρατηγικής. Ανταγωνιστές όπως το Ritter-Sport το έχουν ήδη αντιμετωπίσει. «Η αλλαγή της συσκευασίας των Smarties σε ανακυκλώσιμο χαρτί είναι μία από τις πιο σημαντικές βιώσιμες πρωτοβουλίες συσκευασίας στην κατηγορία ζαχαροπλαστικής. Αυτό το βήμα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου μας να κάνουμε όλες τις συσκευασίες μας ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιήσιμες έως το 2025.

Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τρίτο λιγότερο νέο πλαστικό την ίδια περίοδο», δήλωσε ο επικεφαλής της Nestlé, Alexander von Maillot.

Προφανώς ήταν επειγόντως αναγκαία μια αναθεώρηση στην εταιρεία από την Ελβετία. Μια μελέτη της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας «Break Free From Plastic» κατέταξε τη Nestlé μεταξύ των τριών κατασκευαστών που προκαλούν τους περισσότερους ρύπους στον κόσμο.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info: 

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.