Γερμανία: 250 ταξιδιώτες εγκλωβίστηκαν σε τρένα ICE

Η κυκλοφορία των τρένων διαταράσσεται σοβαρά στη Γερμανία. Υπάρχουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις – επειδή ένα φορτηγό χτύπησε μια γέφυρα και ένα όχημα κατασκευής προκάλεσε ζημιά στην γραμμή.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η κυκλοφορία των τρένων στα βόρεια έχει διαταραχθεί σημαντικά..

Δύο διαφορετικά ατυχήματα ευθύνονται για το χάος. Πρώτον, γύρω στις 7.50 π.μ., ένα φορτηγό έπεσε πάνω σε μια σιδηροδρομική γέφυρα στο σταθμό Elmshorn. Η κυκλοφορία των τρένων έπρεπε να διακοπεί εντελώς εκεί για περίπου τρία τέταρτα. Στη συνέχεια, τουλάχιστον δύο από τις τρεις γραμμές επαναλειτούργησαν, ενώ στις 10.15 π.μ. επαναλειτούργησε και η τρίτη γραμμή.

Επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στα τρένα ICE

Παρ’ όλα αυτά, τα τρένα εξακολουθούν να μην εκτελούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια. Μέχρι να καθαριστεί η σιδηροδρομική γέφυρα, είχε σημειωθεί σοβαρό ατύχημα σε άλλο σημείο: Περίπου 20 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, ένα όχημα είχε χτυπήσει τα εναέρια καλώδια τροφοδοσίας στο Αμβούργο-Εϊντελστεντ γύρω στις 9.30 π.μ. και την είχε καταστρέψει.

Αυτό επιβράδυνε το ICE 1088 από τη Φρανκφούρτη προς το Κίελο και σταμάτησε στο σταθμό Hamburg-Eidelstedt. “Οι περίπου 250 επιβάτες που επέβαιναν στο τρένο χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την αμαξοστοιχία από την πυροσβεστική υπηρεσία και το σιδηροδρομικό προσωπικό”, δήλωσε εκπρόσωπος του σιδηροδρόμου.

Για πολλούς από τους επιβάτες, αυτό ήταν ένα εξαιρετικά δυσάρεστο: σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρέθηκε στο σημείο, ήθελαν να πάνε στο Κίελο για να κάνουν κρουαζιέρα. Τώρα έπρεπε πρώτα να μεταφερθούν με λεωφορείο στον κεντρικό σταθμό του Αμβούργου για να συνεχίσουν το ταξίδι τους από εκεί.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.