Γερμανία: Τέλεση πολιτικού γάμου σε Προξενική Αρχή

Γερμανία: Τέλεση πολιτικού γάμου σε Προξενική Αρχή

Σκοπεύετε να τελέσετε γάμο στη Γερμανία; Σας παρουσιάζουμε τη διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Έκδοση άδειας πολιτικού γάμου

Οι μελλόνυμφοι προσέρχονται με τα διαβατήριά ή τις ταυτότητες τους στην Προξενική Αρχή και συμπληρώνουν ο καθένας μία αίτηση-εξουσιοδότηση, καθώς και μία υπεύθυνη δήλωση.

Η αίτηση – εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση, πρέπει να αποσταλούν στο Δήμο, όπου οι ενδιαφερόμενοι είναι εγγεγραμμένοι στην Ελλάδα, για να εκδοθεί η άδεια γάμου και το πιστοποιητικό γεννήσεως τους.

Η αποστολή των παραπάνω γίνεται από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, σε εξουσιοδοτούμενο πρόσωπο που θα αναφέρεται στην αίτηση – εξουσιοδότηση.

Στη συνέχεια ο εξουσιοδοτούμενος του καθενός καταθέτει τα έγγραφα αυτά στο Δήμο για να εκδοθεί η άδεια γάμου και το πιστοποιητικό γεννήσεως.

Μόλις εκδοθεί η άδεια γάμου και το πιστοποιητικό γεννήσεως ο εξουσιοδοτούμενος τα αποστέλλει στους ενδιαφερόμενους.

Το Πιστοποιητικό Γέννησης και η Άδεια Γάμου οφείλουν να φέρουν επισημείωση Apostille όταν προορίζονται για γερμανικές αρχές.

Κόστος υπηρεσίας: 20€ ανά άτομο

Σχετικές φόρμες: Αίτηση/εξουσιοδότηση για έκδοση άδειας γάμου

Τέλεση πολιτικού γάμου σε Προξενική Αρχή

Για τον ορισμό της ημέρας και της ώρας τέλεσης του πολιτικού γάμου, ένας εκ των ενδιαφερομένων, μόλις παραλάβει τα ανωτέρω δικαιολογητικά υποβάλλει τα εξής:

  1. Τις άδειες γάμου και τα πιστοποιητικά εγγραφής στο Δήμο στην Ελλάδα
  2. Τα διαβατήριά ή τις ταυτότητες των ενδιαφερομένων
  3. Αίτηση

Κόστος υπηρεσίας: Η υποβολή της αίτησης είναι δωρεάν. Η τέλεση του γάμου κοστίζει 100 ευρώ για τους διαμένοντες στην Προξενική περιφέρεια και 200 ευρώ για τους μη διαμένοντες σε αυτή.

Δήλωση γάμου και αντίγραφο ληξιαρχικής πράξης γάμου κοστίζουν 10 ευρώ αντίστοιχα.

Σχετικές φόρμες: Αίτηση/εξουσιοδότηση για έκδοση άδειας γάμου

Σημαντική πληροφορία: Ως πολιτικός γάμος στην Προξενική Αρχή νοείται ο τελούμενος μεταξύ δύο Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν και τη γερμανική υπηκοότητα (καθώς ο γάμος Γερμανού πολίτη σε Προξενική Αρχή θεωρείται ανυπόστατος για τις Γερμανικές Αρχές).

Σημαντική πληροφορία: Την ημέρα τέλεσης του πολιτικού γάμου στην Προξενική Αρχή, απαιτείται η παρουσία δύο μαρτύρων (με διαβατήριο ή αστυνομική ταυτότητα), ανεξαρτήτως βαθμού συγγένειας με τους μελλονύμφους.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.