Γερμανία: Τέλος οι μάσκες σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλλαγή εδώ και δύο χρόνια στη Γερμανία: Με την κατάργηση των περισσότερων μέτρων κατά της πανδημίας, πολλά αλλάζουν όσον αφορά τα ψώνια σας. Εδώ μπορείτε να μάθετε τι θα ισχύει στο μέλλον στο σούπερ μάρκετ.

Από την Κυριακή, 3 Απριλίου, στη Γερμανία θα ισχύει μόνο η βασική προστασία. Αυτό θα έχει επίσης αντίκτυπο στις αγορές σας στα σούπερ μάρκετ.

Η μεγαλύτερη ίσως αλλαγή είναι η κατάργηση των υποχρεωτικών μασκών κατά τις αγορές.

Υποχρεωτικές μάσκες στο σούπερ μάρκετ στη Γερμανία- τι θα ισχύει στο μέλλον

Όμως προσέξτε, ορισμένα σούπερ μάρκετ θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος απαραβίαστου ιδιοκτησίας τους. Οι υπεύθυνοι των σούπερ μάρκετ ή ακόμη και των καταστημάτων λιανικής πώλησης μπορούν να συνεχίσουν να επιβάλουν τη χρήση μάσκας.

Εφόσον επισημαίνεται στην είσοδο, οι πελάτες πρέπει να φορούν μάσκες στο κατάστημα. Φυσικά, ο καθένας μπορεί να συνεχίσει να φοράει μάσκα εθελοντικά. Συνιστάται επίσης στους εργαζόμενους να φορούν ιατρική μάσκα.

Χρειάζομαι ακόμα πιστοποιητικό 3G όταν κάνω αγορές στη Γερμανία;

Όχι, εδώ και αρκετό καιρό δεν είναι απαραίτητο να επιδεικνύεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή τεστ.

Τι αλλάζει στο ταμείο στη Γερμανία;

Υπάρχουν επίσης αλλαγές στο ταμείο του σούπερ μάρκετ, κυρίως οπτικής φύσης: τα προστατευτικά διαχωριστικά από πλεξιγκλάς θα αφαιρεθούν σε εθνικό επίπεδο από τις 2 Απριλίου. Αλλά μπορεί να υπάρχουν και εδώ εξαιρέσεις.

Οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μπορούν να αποφασίσουν να αφήσουν τα προστατευτικά διαχωριστικά στη θέση τους – αλλά αυτό δεν είναι πλέον υποχρεωτικό.

Ωστόσο, ίσως πολλοί λιανοπωλητές ακολουθήσουν τις επιθυμίες της πλειοψηφίας των πελατών και αφήσουν τα διαχωριστικά για να προστατεύσουν το προσωπικό τους.

Προσοχή: Οι χαλαρώσεις ΔΕΝ ισχύουν σε Αμβούργο και Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης