Γερμανία: Τέλος οι υφασμάτινες μάσκες στα αεροπορικά ταξίδια

Όπως ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αντιπροσώπων Αερομεταφορών στη Γερμανία (BARIG), την ένωση εθνικών και διεθνών αεροπορικών εταιρειών και της αεροπορικής βιομηχανίας στη Γερμανία, από την 1η Φεβρουαρίου, όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών από έξι ετών, στα γερμανικά αεροδρόμια καθώς και στα αεροσκάφη, θα υποχρεούνται να φορούν ιατρικές μάσκες προσώπου και όχι υφασμάτινες.

Σύμφωνα με την Ένωση, επιτρέπονται τόσο χειρουργικές, όσο και μάσκες FFP2, που συμμορφώνονται με το πρότυπο KN95 / N95.

Οι  απλές υφασμάτινες μάσκες δεν επαρκούν πλέον στη Γερμανία. Επιπλέον, απαγορεύονται τα προστατευτικά καλύμματα, απαγορεύονται  οι μάσκες με βαλβίδα, καθώς και τα βασικά μέσα ρινικής επικάλυψης, όπως κασκόλ.

Η υποχρεωτική απαίτηση για μάσκα ισχύει σε όλες τις περιοχές επιβατών στα γερμανικά αεροδρόμια καθώς και στα αεροσκάφη των Austrian Airlines, Brussels Airlines, Condor, Eurowings, Lufthansa, Swiss International Air Lines και TUIfly.

Η υποχρέωση ισχύει τόσο για πτήσεις αναχώρησης, όσο και για άφιξη στη Γερμανία. Οι μάσκες πρέπει να παρέχονται από τους ίδιους τους επιβάτες.

Η Ένωσης Αντιπροσώπων Αερομεταφορών στη Γερμανία (BARIG) βρίσκεται επί του παρόντος σε στενή διαβούλευση με τις διεθνείς αεροπορικές εταιρείες μέλη της σχετικά με την εφαρμογή της αντίστοιχης απαίτησης.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.