Γερμανία: Τέλος της ομηρίας στη Δρέσδη – Σώοι οι όμηροι

Ένας ένοπλος άνδρας (40) σκότωσε αρχικά τη μητέρα του (70) σε ένα διαμέρισμα στο Plattenviertel Prohlis το πρωί του Σαββάτου.

Στη συνέχεια ο Γερμανός εισέβαλε σε ραδιοφωνικό σταθμό στο κέντρο της πόλης και πυροβόλησε με πιστόλι. Στη συνέχεια κατέφυγε στην Altmarktgalerie και βρήκε καταφύγιο σε ένα DM.

Συναγερμός στη Γερμανία: Ένοπλος σκότωσε γυναίκα και κρατά ομήρους

Εκεί κράτησε δύο ομήρους (μια γυναίκα και ένα παιδί). Γύρω στις 12.30 μ.μ. ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στην αγορά και εξουδετέρωσαν τον δράστη. Ο δράστης τραυματίστηκε, αλλά οι όμηροί του παρέμειναν σώοι.

Ο δράστης εισέβαλε στο “Radio Dresden” στο Ammonhof μετά το έγκλημα το πρωί. Πυροβόλησε την πόρτα πυρασφάλειας στην κύρια είσοδο, αλλά δεν κατάφερε να εισέλθει στο σταθμό.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί κάλεσαν την αστυνομία. Όταν έφτασε η αστυνομία, ο δράστης διέφυγε με αυτοκίνητο προς το κέντρο της πόλης.

Ο δράστης, προφανώς οπλισμένος, εισέβαλε τελικά στην Altmarktgalerie, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά, και λέγεται ότι κρύφτηκε στο υπόγειο του DM.

Η αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της Δρέσδης και τους τουρίστες να αποφύγουν το κέντρο της πόλης.

Η κυκλοφορία στη Δρέσδη διακόπηκε εντελώς, ενώ επηρεάστηκαν και οι δημόσιες συγκοινωνίες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα Σάββατα έχουν παραδοσιακά τους περισσότερους επισκέπτες στην αγορά Striezelmarkt.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.