Γερμανία: Τέλος τα μέτρα για τον κορωνοϊό από τις 20 Μαρτίου

Την ελευθερία τους θα απολαύσουν οι Γερμανοί πολίτες από τις 20 Μαρτίου καθώς η κυβέρνηση του Βερολίνου και οι ηγεσίες των ομόσπονδων κρατιδίων έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο άρσης όλων σχεδόν των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν το γερμανικό δίκτυο «nt-v» και το «περιοδικό Focus», οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές βάζουν τις τελευταίες πινελιές για την άρση των μέτρων μέσα στις επόμενες πέντε εβδομάδες.

Σύμφωνα με το σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε από τα ομόσπονδα κρατίδια, οι εκτεταμένοι περιορισμοί στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ζωή πρόκειται να αποσυρθούν σταδιακά», όπως αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι η χρήση μάσκας θα παραμείνει υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους.

Συγκεκριμένα, από τις 4 Μαρτίου, στο χώρο της εστίασης θα έχουν πρόσβαση οι εμβολιασμένοι κατά της Covid, όσοι έχουν αναρρώσει από κορωνοιό και όσοι έχουν υποβληθεί σε ημερήσιο τεστ Covid.

Tο ίδιο θα ισχύσει για τα νυχτερινά κέντρα όπως και τα ξενοδοχεία.

Από τις 20 Μαρτίου καταργείται η τηλεργασία, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους καθώς και σε μέσα μεταφοράς.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.