Γερμανία: Τεράστια κέρδη για τη Van Laack κατά τη διάρκεια του κορονοϊού

Πολλά ήταν τα οικονομικά οφέλη για τη van Laack κατά την διάρκεια του κορονοϊού καθώς ο ιδρυτής της επιχείρησης τα δύσκολα αυτά χρόνια αποφάσισε να δημιουργήσει υφασμάτινες μάσκες, οι οποίες αποδείχθηκαν χρυσάφι.

Η πρόσθετη δραστηριότητα με τα προστατευτικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα για την πανδημία απέφερε στην εταιρεία πάρα πολλά χρήματα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της επιχείρησης τα κέρδη προ φόρων για τα έτη 2019/20 ήταν 7,4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ένα χρόνο μετά ανέβηκαν στα 55,2 εκατομμύρια ευρώ.  Σχεδόν οκταπλάσια αύξηση.

Οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν από 56,1 εκατομμύρια σε 203,2 εκατομμύρια ευρώ. Το οικονομικό έτος της εταιρείας λήγει στις 30 Απριλίου.

Οι θυγατρικές στο Βιετνάμ και την Τυνησία απέφεραν επιπλέον κέρδη προ φόρων συνολικού ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, η εταιρεία άλλαξε γρήγορα κατεύθυνση και δημιούργησε, μεταξύ άλλων, υφασμάτινες μάσκες για το στόμα και τη μύτη, από τις οποίες πουλήθηκαν περίπου 130 εκατομμύρια.

Το αφεντικό και ιδιοκτήτης της εταιρείας Christian von Daniels μίλησε για μια εξαιρετική χρονιά.

Παρόλα αυτά στις αρχές του τρέχοντος έτους όπου το γερμανικό κράτος κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας FFP2 ή χειρουργικής μάσκας η ζήτηση για τις υφασμάτινες κατέρρευσε.

Ωστόσο, η εταιρεία από το Mönchengladbach έχει αναπτύξει περαιτέρω υφασμάτινες μάσκες και προϊόντα με υψηλότερη προστατευτική λειτουργία τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά τις επόμενες εβδομάδες.

Τα τρία τέταρτα των πωλήσεων για το οικονομικό έτος 2020/21 αποδίδονται στο ιατρικό τμήμα, δηλαδή σε πρόσθετα προϊόντα που σχετίζονται με τον κορονοϊό, όπως μάσκες και νοσοκομειακές ρόμπες.

Και πώς πάει η επιχείρηση του κατασκευαστή παραδοσιακών ενδυμάτων σε γενικότερο πλαίσιο; «Κάπως καλύτερα πάλι», λέει ο Christian von Daniels .

Την πρώτη χρονιά του κορονοϊού, τα πουκάμισα δεν είχαν σχεδόν ζήτηση, τώρα οι πωλήσεις αυξάνονται.

«Οι μέρες των ρούχων για τζόκινγκ στο γραφείο και στο σπίτι έχουν τελειώσει, οι άνθρωποι θέλουν να είναι και πάλι κομψοί στο σπίτι και να φορούν πουκάμισα ή μπλούζες».

Από την 1η Μαΐου, η van Laack είχε 218 υπαλλήλους στη Γερμανία, 40 λιγότερους σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Επιπλέον, 400 άτομα εργάζονται στο εργοστάσιο του Βιετνάμ και 700 στην Τυνησία.

Με πληροφορίες από: abendzeitung-muenchen.de, DER SPIEGEL | Φωτογραφία αρχείου

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.