Η Γερμανία δεσμεύεται να παράσχει ιατρική βοήθεια στην Ουκρανία

Την πρόθεση της Γερμανίας να συνδράμει την Ουκρανία στην παροχή ιατρικής βοήθειας στα θύματα του πολέμου, συμβάλλοντας στην ανέγερση κέντρων τραύματος για τους τραυματίες, δωρίζοντας προσθετικά μέλη και αναπτύσσοντας Γερμανούς γιατρούς στη χώρα, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας Κάρλ Λάουτερμπαχ.

“Η Ουκρανία χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια το ίδιο άμεσα όπως και τη στρατιωτική μας υποστήριξη”, ανέφερε ο Λάουτερμπαχ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας.

Γερμανία: Το μέρος όπου το ενοίκιο δεν έχει αυξηθεί εδώ και 500 χρόνια

Η ιατρική βοήθεια που θα παράσχει η Γερμανία περιλαμβάνει τη συνδρομή του Βερολίνου για την προμήθεια προσθετικών μελών, την ανάπτυξη 200 γιατρών στην Ουκρανία, εκπαίδευση για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων καθώς και τη σύνδεση ορισμένων ουκρανικών νοσοκομείων με την γερμανική υπηρεσία τηλεϊατρικής, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Υγείας.

Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής προσθετικών μελών της Γερμανίας, η Ottobock, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας για να βοηθήσει στην παραγωγή και την τοποθέτηση προσθετικών μελών σε κινητά εργαστήρια, καθώς και στην εκπαίδευση ειδικών ορθοπεδικών απευθείας στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ottobock.

“Η Ottobock έχει συνεργάτες στην Ουκρανία και συνεχίζει να προμηθεύει τη χώρα με προϊόντα, ενώ τα κινητά εργαστήρια θα μπορούσαν να κάνουν εφικτή την προμήθεια στις περιοχές όπου το δίκτυο έχει καταστραφεί λόγω του πολέμου”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν καταγραφεί περίπου 290 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όσον αφορά τη Γερμανία, η κυβέρνηση έχει παράσχει στην Ουκρανία ιατρική βοήθεια ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής, ενώ οι γερμανικός κλάδος υγειονομικής περίθαλψης έχει δωρίσει περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.