Γερμανία: “Θα υλοποιήσουμε κάθε αίτημα του ΝΑΤΟ”

Η υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ διαβεβαίωσε ότι οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις θα υλοποιήσουν “κάθε αίτημα” των ανατολικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ και απέρριψε την κριτική για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Bundeswehr.

“Ως Γερμανία, θα ανταποκριθούμε σε κάθε αίτημα σε αυτόν τον τομέα, σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει. Είμαστε σε θέση να το κάνουμε”, δήλωσε η κυρία Λάμπρεχτ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής ‘Άμυνας του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και επισήμανε ότι η Γερμανία αύξησε πρόσφατα τις δυνάμεις της στη Λιθουανία, ενώ τώρα δόθηκε η εντολή για διεύρυνση της παρουσίας των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων και στη Ρουμανία, για την επιτήρηση του εναέριου χώρου της περιοχής.

“Θα ακολουθήσουν και άλλα. Είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας για όλα”, τόνισε η υπουργός και υπογράμμισε ότι “κάνουμε το παν προκειμένου να εκπληρώσουμε τα αναμενόμενα αιτήματα του ΝΑΤΟ”.

Η κυρία Λάμπρεχτ απέρριψε πάντως την κριτική που δέχονται οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις σχετικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητά τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τον τεχνικό εξοπλισμό. Νωρίτερα, ο πρώην στρατιωτικός επιθεωρητής Αλφόνς Μάις είχε δηλώσει ότι έπειτα από χρόνια λιτότητας, η Bundeswehr είναι “λίγο πολύ άσφαιρη” και διαθέτει μόνο περιορισμένες επιλογές έναντι της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

Περισσότερα για την Ρωσο-Ουκρανική κρίση: ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.