Γερμανία: Θανατώνονται πάνω από 100.000 κοτόπουλα λόγω μόλυνσης

Περίπου 110.000 κοτόπουλα πρόκειται να σφαγιαστούν μετά το ξέσπασμα της γρίπης των πτηνών H5N8 σε φάρμα στη βόρεια Γερμανία, δήλωσαν οι αρχές την Πέμπτη.

Η ασθένεια επιβεβαιώθηκε σε μια φάρμα παραγωγής αυγών στο Λάνγβεγκε στην περιοχή Βέχτα στη βόρεια πολιτεία της Κάτω Σαξονίας, δήλωσε το συμβούλιο της περιοχής.

Η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει ανησυχίες μεταξύ των κυβερνήσεων και της βιομηχανίας πουλερικών λόγω της ικανότητάς της να καταστρέφει κοπάδια, να δημιουργεί εμπορικούς περιορισμούς και τον κίνδυνο μετάδοσης από τον άνθρωπο.

Το υπουργείο αγροκτημάτων της Γαλλίας κατάργησε τον Ιούνιο τους περιορισμούς που σχετίζονταν με τη γρίπη των πτηνών στην εκτροφή πουλερικών σε ολόκληρη τη χώρα, επικαλούμενος τη διακοπή των κρουσμάτων μετά τη χειρότερη κρίση του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού που οδήγησε στη θανάτωση 16 εκατομμυρίων πτηνών.

Ο κίνδυνος για τον άνθρωπο από τη νόσο θεωρείται χαμηλός, αλλά παλαιότερα κρούσματα μεταξύ πτηνών φάρμας χρειάστηκαν εκτεταμένα προγράμματα σφαγής για τον περιορισμό του.

Πηγή: Liberal

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.