Η Γερμανία θέλει να περιορίσει τις ταχύτητες στα e-scooter

Η μαζική ενοικίαση ηλεκτρικών σκούτερ θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια στις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, σύμφωνα με ερευνητές ατυχημάτων….

“Δεν μπορεί τα ηλεκτρονικά σκούτερ να είναι καθαρά τουριστικά funmobiles- εδώ πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα”, δήλωσε ο Siegfried Brockmann, επικεφαλής ερευνητής ατυχημάτων στη Γερμανική Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών (GDV), στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Münchner Merkur/tz.

Ηλεκτροκίνητα πατίνια: οι ερευνητές ζητούν αυστηρότερους κανόνες

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Brockmann προτείνει, για παράδειγμα, να μειώνεται αυτόματα η ταχύτητα των σκούτερ σε ζώνες πεζών με βάση τη θέση GPS.

Τα τεστ αντίδρασης στην εφαρμογή της εταιρείας ενοικίασης θα ήταν επίσης χρήσιμα για την ανίχνευση πιθανής κατανάλωσης αλκοόλ. Μέχρι στιγμής, αυτό έχει γίνει μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις.

Σε σύγκριση με τους ποδηλάτες, οι αναβάτες ηλεκτρονικών σκούτερ συγκρούονται με πεζούς δύο φορές συχνότερα, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα.

Με ποσοστό 18,5%, η “εσφαλμένη χρήση του δρόμου” είναι η δεύτερη πιο συχνή αιτία ατυχημάτων με ηλεκτρονικά σκούτερ – οι αναβάτες των σκούτερ βρίσκονται συχνά στο πεζοδρόμιο.

Η συχνότερη αιτία ατυχημάτων, σε ποσοστό 20%, είναι η μειωμένη οδική συμπεριφορά, συνήθως λόγω αλκοόλ.

“Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς τις ρυθμιστικές αρχές, ιδίως προς την αστυνομία: πρέπει να υπάρξουν αυστηρότεροι έλεγχοι εδώ”, ανέφερε ο Brockmann στην εφημερίδα του Μονάχου.

Το γεγονός ότι για τα προβλήματα ευθύνονται κυρίως οι στόλοι ενοικίασης αποδεικνύεται από την αξιολόγηση των ίδιων των ερευνητών.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, οι συχνοί οδηγοί συμμορφώνονται πολύ περισσότερο με τους κανόνες από ό,τι οι περιστασιακοί χρήστες.

Γίνεται φανερό ότι τα ιδιωτικά ηλεκτρικά σκούτερ έχουν νόημα – όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις, αλλά και στην επαρχεία, δήλωσε ο Brockmann.

“Ειδικά όταν δεν υπάρχουν λεωφορεία και τρένα, το ηλεκτρικό σκούτερ μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο μέσο μεταφοράς”.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.