Γερμανία: Θέμα εβδομάδων η άρση περιορισμών ελευθερίας λόγω Covid

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ (SPD) εκτιμά ότι σε λίγες εβδομάδες θα μπορέσουν να αρθούν ουσιαστικοί περιορισμοί της ελευθερίας των πολιτών σε εθνικό επίπεδο.

«Αν δούμε τις αποφάσεις για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων των ομοσπονδιακών κρατιδίων, τότε η άρση των περιορισμών της ελευθερίας είναι θέμα λίγων εβδομάδων, σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο ημερών, αλλά σίγουρα όχι έξι μηνών.

Θέλω όμως να υπάρξουν αλλαγές για όλους μας, όχι μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί και για όσους έχουν αναρρώσει.

Βήμα προς βήμα, όλοι μας πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να ασκήσουμε ξανά τα βασικά μας ατομικά δικαιώματα», δήλωσε η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ σε συνέντευξή της η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας Handelsblatt.

Κατά του πρόωρου ανοίγματος η Λάμπρεχτ

Η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός τάχθηκε εν τούτοις «κατά του πρόωρου ανοίγματος των εσωτερικών χώρων των εστιατορίων ή της παραμονής σε ξενοδοχεία, ακόμη και αν ένας εμβολιασμένος διευθυντής το επιτρέπει μόνο σε εμβολιασμένους επισκέπτες.

Μόλις τώρα ανακτήσαμε τον έλεγχο του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Επιπλέον, είναι αμφίβολο εάν θα συνέφερε οικονομικά να ανοίξει ένα εστιατόριο μόνο για αυτήν την ομάδα.

Καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να μειώνονται, μου φαίνεται ότι είναι πιο λογικό από κάθε άποψη να ανοίξουμε την εστίαση σε υπαίθριους χώρους σε όλους – φυσικά τηρώντας τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής», τόνισε.

Τι λέει η υπουργός για τα ταξίδια

Αναφερόμενη στην ελπίδα πολλών ανθρώπων να ταξιδέψουν, η Λάμπρεχτ κάλεσε «τα κρατίδια να ακολουθήσουν μια συντονισμένη τακτική στα πρώτα βήματα ανοίγματος.

Δεν θεωρώ απαραίτητους τους ομοιόμορφους ομοσπονδιακούς κανονισμούς για την χαλάρωση, πρέπει ωστόσο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ομοσπονδιακών κρατιδίων, ώστε να καταστεί δυνατή για παράδειγμα η οργάνωση διακοπών των πολιτών οι οποίες δεν θα γίνουν στο δικό τους ομοσπονδιακό κρατίδιο αλλά σε κάποιο άλλο», πρόσθεσε η ομοσπονδιακή υπουργός Δικαιοσύνης.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.