Γερμανία: Τι αλλάζει τον Δεκέμβριο σε σιδηρόδρομο και σπίτια

Από τον Δεκέμβριο, θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές για τον σιδηρόδρομο και τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Γερμανία. Ενώ οι πελάτες της Deutsche Bahn αναμένουν μερική αύξηση των τιμών, οι αγοραστές ακινήτων μπορούν να προσβλέπουν στη μείωση του κόστους προμήθειας μεσιτείας.

Αυτό που θα συμβεί τον Δεκέμβριο, εκτός από τους νέους κανονισμούς της Corona, εδώ με μια ματιά.

Οι αγοραστές ακινήτων πρέπει να πληρώσουν μόνο το μισό μεσιτικό κόστος

Κατά την πώληση ενός ακινήτου, το κόστος μεσιτείας στη Γερμανία διαιρείται από τις 23 Δεκεμβρίου 2020: Σύμφωνα με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου τον Ιούνιο, ο πωλητής και ο αγοραστής θα πρέπει στο μέλλον να μοιράζονται την προμήθεια του μεσίτη.

Το πλεονέκτημα για τους αγοραστές είναι ότι πρέπει να φέρουν το μέγιστο το μισό του κόστους μεσιτείας κατά την αγορά ενός ακινήτου. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλητές δεν μπορούν πλέον να μεταβιβάσουν το κόστος μεσιτείας στον αντίστοιχο αγοραστή όπως πριν.

Επιπλέον, ο αγοραστής δεν χρειάζεται να πληρώσει το μερίδιό του έως ότου ο πωλητής αποδείξει την πληρωμή προμήθειας. Προκειμένου να αποφευχθεί η σύγχυση, στο μέλλον θα συντάσσονται γραπτώς συμβάσεις μεσιτείας για κατοικίες και διαμερίσματα.

Περισσότερη ελευθερία για τους ιδιοκτήτες σπιτιού κατά τη μετατροπή

Νέοι κανονισμοί θα τεθούν επίσης σε ισχύ τον Δεκέμβριο για τους ιδιοκτήτες σπιτιού στην Γερμανία. Με τη μεταρρύθμιση του Wohnungseigentumsgesetz από το 1951, η υλοποίηση εργασιών ανακαίνισης θα πρέπει να γίνει ευκολότερη στο μέλλον.

Από την 1η Δεκεμβρίου, οι ιδιοκτήτες μπορούν να λάβουν ορισμένα οικοδομικά μέτρα, όπως παράθυρα και πόρτες κατά των διαρρήξεων, σύνδεση οπτικών ινών και σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, χωρίς να έχουν προηγουμένως λάβει τη συναίνεση των συνιδιοκτητών.

Η προϋπόθεση για αυτό, ωστόσο, είναι να αναλαμβάνετε μόνοι σας το κόστος των τροποποιήσεων.

Επιπλέον, η πλειοψηφία που απαιτείται για την εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης σε κτίρια θα μειωθεί από τις αρχές του μήνα: η εγκατάσταση ενός σύγχρονου, φιλικού προς το κλίμα συστήματος θέρμανσης, για παράδειγμα, θα μπορούσε στη συνέχεια να αποφασιστεί από τους μισούς περίπου ιδιοκτήτες.

Η άλλη πλευρά πρέπει να φέρει το κόστος μόνο εάν η διαρθρωτική απόφαση ελήφθη με τα δύο τρίτα των ψήφων και η ανακαίνιση δεν απαιτεί “δυσανάλογο κόστος”. Διαφορετικά, οι ιδιοκτήτες που έχουν συμφωνήσει με το μέτρο θα πληρώσουν για την ανακαίνιση.

Deutsche Bahn: ταξιδεύετε γρηγορότερα, υψηλότερες τιμές

Με την αλλαγή στο χειμερινό χρονοδιάγραμμα 2020/2021, η Deutsche Bahn θέλει να φέρει περισσότερους επιβάτες από το Αμβούργο στο Βερολίνο από τις 13 Δεκεμβρίου.

Στο μέλλον, η διαδρομή θα εκτελείται κάθε μισή ώρα και αντί των προηγούμενων 46 τρένων καλύπτουν τώρα τη διαδρομή μεταξύ του Αμβούργου και της πρωτεύουσας, δηλαδή 60 δρομολόγια ανά ημέρα. Θα επεκταθεί επίσης το φάσμα των απευθείας συνδέσεων μεταξύ Βερολίνου και Βόννης.

Η νέα σύνδεση μεταξύ Μονάχου και Ζυρίχης περιλαμβάνεται ήδη στο νέο χρονοδιάγραμμα. Τώρα που η ηλεκτροδότηση της διαδρομής έχει ολοκληρωθεί, το τρένο εκτελεί αυτήν τη διαδρομή δώδεκα φορές την ημέρα. Ο χρόνος ταξιδιού πρέπει να είναι τέσσερις ώρες, από το τέλος του 2021 ακόμη και μόνο 3,5 ώρες.

Το νέο χειμερινό πρόγραμμα δεν φέρνει μόνο ταχύτερες συνδέσεις: Οι τιμές των εισιτηρίων θα αυξηθούν από τις 13 Δεκεμβρίου. Αυτό επηρεάζει κυρίως πελάτες που κάνουν κράτηση για τη λεγόμενη ευέλικτη τιμή. Αυτό θα αυξηθεί κατά 1,5%.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων σεζόν διαδρομής και Bahncard 100 θα πρέπει να πληρώσουν κατά μέσο όρο 1,9% περισσότερα στο μέλλον. Αντίθετα, το Bahncard 25 ή 50 δεν γίνεται ακριβότερο και ούτε το κόστος των τιμών Super Saver και Saver Price δεν αυξάνεται.

Οι ξύλινες σόμπες πρέπει να αντικατασταθούν ή να εκσυγχρονιστούν έως τα τέλη Δεκεμβρίου

Ορισμένοι ιδιοκτήτες ξύλινων σομπών στην Γερμανία πρέπει να τις ελέγξουν έως το τέλος Δεκεμβρίου 2020. Εάν οι συσκευές κατασκευάστηκαν μεταξύ 1984 και 1995, πρέπει είτε να κλείσουν, να είναι εφοδιασμένες με φίλτρο. Ή ακόμη και να αντικατασταθούν.

Ο κανονισμός ισχύει για όλα τα τζάκια ενός δωματίου, δηλαδή “συστήματα καύσης που χρησιμεύουν κυρίως για τη θέρμανση του χώρου εγκατάστασης”, σύμφωνα με την ανάλυση. Οι ιδιοκτήτες πρέπει επίσης να ελέγχουν το παλιό τζάκι και τις σόμπες με πλακάκια, καθώς και τα τζάκια και τις συσκευές που είναι άνω των 26 ετών στο τέλος του έτους.

Το έτος έγκρισης μπορεί συνήθως να διαβαστεί στην πινακίδα. Οι χρήστες πρέπει να αποδείξουν ότι τα συστήματα θέρμανσης συμμορφώνονται με τις οριακές τιμές για τη λεπτή σκόνη και το μονοξείδιο του άνθρακα που καθορίζονται στο ομοσπονδιακό διάταγμα ελέγχου των εκπομπών. Αυτό μπορεί να φανεί από ένα πιστοποιητικό από τον κατασκευαστή ή από μια μέτρηση από τον καθαριστή της καμινάδας.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.