Γερμανία: Τι αποφασίστηκε μέχρι στιγμής στην Διάσκεψη;

Η Διάσκεψη των Πρωθυπουργών στη Γερμανία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη με μία καθυστέρηση περίπου 50 λεπτών.

Στις 2:33 μ.μ., ο δήμαρχος του Βερολίνου και ο νυν πρόεδρος της Διάσκεψης των Πρωθυπουργών Michael Müller έφτασαν στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία – 17 λεπτά μετά τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας Markus Söder.

Ως χαιρετισμό, η καγκελάριος προσπάθησε να ξεκαθαρίσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η προειδοποίηση της Μέρκελ: Από τα μέσα Μαρτίου, η μετάλλαξη του κορωνοϊού θα λάβει μεγάλη έκταση στη Γερμανία. Επομένως, οι επόμενες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες είναι κρίσιμες.

Γερμανία: Ζωντανά η Συνέντευξη Τύπου των πολιτικών εκπροσώπων

Μέχρι στιγμής αποφασίστηκαν τα εξής:

1. Ακόμη και πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής, το άνοιγμα των σχολείων και των κέντρων παιδικής μέριμνας ήταν ένα μεγάλο θέμα – πολιτικοί ζητούσαν το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων.

Η καγκελάριος ανέθεσε όλες τις εξουσίες λήψης αποφάσεων σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και των παιδικών κέντρων στα ομοσπονδιακά κρατίδια.

2. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας BILD, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επικράτησε μετά από μια μακρά συζήτηση στη διαμάχη σχετικά με τα ανοίγματα κομμωτηρίων: οι κομμωτές στη Γερμανία επιτρέπεται να ανοίξουν ξανά την 1η Μαρτίου.

3. Οι γενικοί περιορισμοί και τα μέτρα περιορισμού επαφών συνεχίζουν να ισχύουν.

Αναφέρονται ρητά: Ο κανόνας συνάντησης με ένα άτομο και η απαίτηση χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Πρέπει να παραλειφθούν τα περιττά ιδιωτικά ταξίδια και οι επισκέψεις – ειδικά οι επισκέψεις σε συγγενείς.

4. Τα ανοίγματα στον «τομέα φροντίδας και εκπαίδευσης» έχουν προτεραιότητα. Με άλλα λόγια: Αν ανοίξει κάτι, τότε σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Μετά από περισσότερες από τέσσερις ώρες διαπραγματεύσεων, οι αρχηγοί των κρατιδίων και η καγκελαρία βρίσκονται τώρα στο σημείο 7 των 16 σημείων προς συζήτηση και διευκρίνηση.

Μείνετε συντονισμένοι μέχρι τη συνέντευξη τύπου της καγκελαρίου με όλα τα μέτρα σε μια ματιά στην ελληνική γλώσσα!

Πως; Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου πρώτός.

Τελευταία ενημέρωση

Γερμανία: Ζωντανά η Συνέντευξη Τύπου των πολιτικών εκπροσώπων

Αναλυτικά όλα τα μέτρα:

Γερμανία: Αυτά είναι τα νέα ψηφίσματα (10.02.2021)

Μην μαθαίνεις τα νέα από την Γερμανία τελευταίος!

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.