Γερμανία: Τι είναι και πώς λειτουργεί το μοντέλο του Tübingen;

Μοντέλο του Tübingen στη Γερμανία: “Άνοιγμα με ασφάλεια” – πώς λειτουργεί

Το πιλοτικό έργο ονομάζεται “Άνοιγμα με ασφάλεια”. Και ο τίτλος τα λέει όλα: Για σχεδόν μια εβδομάδα, οι κινηματογράφοι, τα θέατρα και τα εστιατόρια με υπαίθριους χώρους έχουν το δικαίωμα να ανοίξουν ξανά στο Tübingen.

Προαπαιτούμενο

Μόνο όσοι έχουν αρνητικό αποτέλεσμα γρήγορου τεστ κορωνοϊού μπορούν να έχουν πρόσβαση.

Πόλη-πρότυπο Tübingen: Για σχεδόν μια εβδομάδα, αυτό που είναι ακόμα αδιανόητο σε πολλά μέρη της Γερμανίας συνεχίζεται στην πανεπιστημιούπολη.

Το έργο “Άνοιγμα με ασφάλεια” προβλέπει σταδιακά ανοίγματα και χαλάρωση μέτρων.

Θα πρέπει να επιτρέπεται σε εστιατόρια να ανοίγουν όσο το δυνατόν περισσότερο, οι αγορές και η είσοδος στον κινηματογράφο και το θέατρο θα πρέπει να είναι δυνατές ξανά.

Η προϋπόθεση για αυτό είναι ένα αρνητικό γρήγορο αποτέλεσμα τεστ κορωνοϊού.

Οι άνθρωποι δέχονται το έργο στο Tübingen πολύ καλά

Για να γίνει αυτό δυνατό, υπάρχουν πλήρεις, προληπτικοί σταθμοί γρήγορων τεστ στο Tübingen – σε συνολικά οκτώ τοποθεσίες στην πόλη.

Η προσφορά έχει μεγάλη απήχηση και ουρές σχηματίζονται στους σταθμούς. Αλλά οι άνθρωποι είναι πολύ πειθαρχημένοι, λέει η Daniela Harsch, δήμαρχος του Tübingen.

Περίπου 600 έως 800 τεστ διεξάγονται σήμερα καθημερινά σε κάθε σταθμό στο Tübingen και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά. Πολύ λίγα τεστ ήταν θετικά μέχρι στιγμής.

Στη συνέχεια, τα άτομα που έχουν προσβληθεί, θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ PCR για να ελεγχθεί το θετικό αποτέλεσμα του γρήγορου τεστ.

Ένα αρνητικό γρήγορο τεστ επαναφέρει ένα κομμάτι ελευθερίας

Αλλά εάν κάποιος βγει αρνητικός, θα αποκτήσει πίσω ένα κομμάτι της ελευθερίας με το λεγόμενο “Tübinger Tagesticket” (ημερήσιο εισιτήριο για το Tübingen).

Αυτό πρέπει στη συνέχεια να υποβληθεί στα καταστήματα, για παράδειγμα, για ψώνια, ή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετάβαση στον κινηματογράφο ή στο εστιατόριο.

Και οι δείκτες επίπτωσης επιβεβαιώνουν μέχρι τώρα τους κατοίκους του Tübingen. Λόγω της σταδιακής χαλάρωσης, οι αριθμοί δεν εκτοξεύτηκαν ξανά αμέσως. Ο δείκτης επίπτωσης για την πόλη είναι περίπου 30, στην περιφέρεια περίπου 70.

Το δοκιμαστικό μοντέλο δοκιμής θα μπορούσε να γίνει πρότυπο

Η ιδέα, η οποία θα επιτρέψει την ευρεία χαλάρωση των μέτρων, προσελκύει πλέον εθνικό ενδιαφέρον.

Διότι εάν το Tübingen, με την υπεύθυνη και ελεγχόμενη χαλάρωσή του, καταφέρει πραγματικά να επαναφέρει λίγο την κανονικότητα στην καθημερινή ζωή χωρίς να αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των λοιμώξεων, το μοντέλο θα μπορούσε να γίνει πρότυπο για όλη τη Γερμανία.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, Hubert Aiwanger, είναι επίσης πεπεισμένος σχετικά με την ιδέα αυτή. Σε συνέντευξή του, υποστηρίζει περισσότερα γρήγορα τεστ και σχετική χαλάρωση.

Όσον αφορά τα τεστ, το Tübingen υπήρξε από καιρό πρωτοπόρο. Όχι μόνο λόγω του τρέχοντος μοντέλοτ. Στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία, για παράδειγμα.

Το φθινόπωρο, η πόλη πραγματοποίησε προκαταβολές για τη χρηματοδότηση των τεστ, λέει η Daniela Harsch. Επιπλέον, ένα μέρος χρηματοδοτήθηκε από τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό και ένα άλλο από δωρεές.

Η δήμαρχος του Tübingen είναι απολύτως πεπεισμένη για το μοντέλο της, ειδικά επειδή δεν βλέπει επί του παρόντος καμία άλλη λύση. “Το βλέπω πραγματικά ως τη μόνη δυνατή στρατηγική για να το κάνουμε με τον τρόπο που το κάνουμε.

Και όχι επειδή το Tübingen θέλει να διδάξει τους άλλους, αλλά επειδή δεν έχω καμία άλλη ιδέα το πώς αλλιώς θα προχωρήσουμε με τους παρόντες αργούς αριθμούς εμβολιασμού”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.