Γερμανία: Τι γίνεται αν χάσατε την επιβίβασή σας στο αεροπλάνο;

Εάν χάσετε την προγραμματισμένη ώρα της επιβίβασης, δεν δικαιούστε να επιβιβαστείτε στο αεροπλάνο. Ισχύει αυτό και αν το αεροπλάνο βρίσκεται ακόμη στην πύλη; Αυτό έπρεπε να αποφασίσει το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου

Η υπόθεση: Μια γυναίκα είχε κλείσει ένα οργανωμένο ταξίδι στην Αίγυπτο για τον εαυτό της και τον σύντροφό της.

Όταν έφθασαν στην πύλη, στους δύο ταξιδιώτες δεν επετράπη η επιβίβαση στο αεροπλάνο. Ο λόγος ήταν ότι η επιβίβαση είχε ήδη λήξει (προγραμματισμένη ώρα).

Τα εισιτήρια έδειχναν ώρα επιβίβασης 16:22 και το αεροπλάνο επρόκειτο να απογειωθεί στις 17:25. Το αεροπλάνο βρισκόταν στο έδαφος, αλλά η επιβίβασή τους απορρίφθηκε.

Στην πραγματικότητα, το αεροπλάνο δεν έφυγε από την πύλη μέχρι τις 17:39 μ.μ., επειδή έπρεπε πρώτα να εκφορτωθούν οι αποσκευές των επιβατών που καθυστερούσαν.

Η γυναίκα έκλεισε στη συνέχεια πτήση αντικατάστασης έναντι 1220 ευρώ. Ζήτησε την επιστροφή των εξόδων αυτών από τον ταξιδιωτικό πράκτορα και ζήτησε μείωση της τιμής του ταξιδιού.

Κατέθεσε αγωγή και υποστήριξε ότι η αεροπορική εταιρεία δεν έπρεπε να τους απαγορεύσει την είσοδο στο αεροσκάφος. Η επιβίβαση ήταν ακόμη δυνατή, επειδή το αεροπλάνο είχε αποχωρήσει από την πύλη στις 17:39.

Πολύ αργά στην πύλη; Η πτήση χάθηκε

Το περιφερειακό δικαστήριο του Μονάχου απέρριψε την αγωγή. Το δικαστήριο ανέφερε ότι οι επιβάτες γνώριζαν ότι η ώρα επιβίβασης ήταν στις 16:55.

Οι επιβάτες δεν επιτράπηκε να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο πριν από τις 17:39. Το δικαστήριο έκρινε επίσης ότι η ώρα επιβίβασης ήταν πολύ αργά.

Η αεροπορική εταιρεία δεν όφειλε ελάχιστο χρόνο επιβίβασης. Δεν έπρεπε να διασφαλίσει ότι οι επιβάτες μπορούσαν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο ανά πάσα στιγμή μέχρι το αεροπλάνο να αποχωρήσει από την πύλη.

Αντίθετα, η αεροπορική εταιρεία θα μπορούσε να καθορίσει η ίδια το τέλος της επιβίβασης σύμφωνα με τις διαδικασίες της και τις προετοιμασίες που εξακολουθούσαν να είναι απαραίτητες.

Αυτό δεν αλλάζει ακόμη και αν, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, επιτραπεί στους επιβάτες να επιβιβαστούν μετά το κλείσιμο των θυρών του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, μια γενική απαίτηση θα οδηγούσε σε σημαντική διαταραχή της εναέριας κυκλοφορίας. Στην προκειμένη περίπτωση, η αεροπορική εταιρεία δεν είχε κλείσει αδικαιολόγητα την επιβίβαση.

Οι επιβάτες πρέπει να είναι εκεί εγκαίρως για την επιβίβαση

Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι επιβάτες θα έπρεπε να έχουν αναχωρήσει εγκαίρως για την πύλη ώστε να φτάσουν σε αυτήν κατά την ώρα επιβίβασης ή λίγα λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, δεν έφτασαν παρά 18 λεπτά μετά. Το γεγονός ότι η αεροπορική εταιρεία δεν πήρε τους επιβάτες μαζί της ανήκε στη σφαίρα κινδύνου της αεροπορικής εταιρείας και δεν μπορούσε να επιρρίψει ευθύνες στον ταξιδιωτικό πράκτορα.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν υπήρχε επομένως δικαίωμα επιστροφής ή μείωσης.

AG Μόναχο, απόφαση της 20.8.2021, αριθ. αναφοράς: 275 C 17530/19

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.