Γερμανία: Τι μισθό θα παίρνουν οι εργαζόμενοι της Tesla;

Σε εκλογή και συγκρότηση συμβουλίου για την εκπροσώπησή τους στην επιχείρηση προχωρούν οι εργαζόμενοι της Tesla στο νέο εργοστάσιο στο Βερολίνο, όπως ανέφερε το μεγαλύτερο βιομηχανικό συνδικάτο του κόσμου, IG Metall.

Επτά εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας υλοποίησαν το πρώτο βήμα για τη σύνθεση του συμβουλίου εργαζομένων, μέσω της δημιουργίας μιας εκλογικής επιτροπής, για τις 29 Νοεμβρίου.

«Ένα συμβούλιο εργαζομένων διασφαλίζει ότι τα δικαιώματα των εργαζομένων θα έχουν βαρύτητα και θα εισακούονται εντός της επιχείρησης.

Αυτό ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη δημοκρατική εργασιακή κουλτούρα της Γερμανίας», δήλωσε ο Birgit Dietze, επικεφαλής της περιοχής του Βρανδεμβούργου για το συνδικάτο IG Metall.

Σημειώνεται ότι στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο θα απασχολούνται 12.000 άνθρωποι.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχει προσληφθεί πάνω από το 1/6 του συνόλου, και ως εκ τούτου κρίνεται αδύνατο να υλοποιηθεί σύντομα η εκλογή του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με την IG Metall – η οποία επικαλείται συζητήσεις εκπροσώπων της με εργαζόμενους της Tesla – οι μισθοί που προσφέρει η εταιρεία είναι κατά 20% μικρότεροι από αυτούς που προβλέπονται στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας σε άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Δηλαδή ο πρώτος μισθός στην Tesla είναι περίπου στα 1.550 ευρώ καθαρά, όταν οι συλογικές συμβάσεις προβλέπουν το ποσό αυτό να είναι περίπου στα 2.100 ευρω…

Η Tesla, επίσης, φαίνεται πως δεν ενστερνίζεται τα συμβατικά γερμανικά συμβόλαια.

Αντιθέτως, προσφέρει πακέτα με δικαιώματα προαίρεσης μετοχών και μπόνους αντί για προκαθορισμένες αποδοχές διακοπών.

Δημοσιογραφικά Μέσα επιχείρησαν να έρθουν σε επικοινωνία με την Tesla, χωρίς να καταφέρνουν να αποσπάσουν κάποιο σχόλιο.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Elon Musk είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τη γερμανική νομοθεσία.

Με επιστολή του στις γερμανικές αρχές είχε κάνει λόγο για περίπλοκες απαιτήσεις σχεδιασμού οι οποίες δεν συμμορφώνονται με την επείγουσα ανάγκη για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πηγή: newsauto

Υποστήριξε το GRland.info

Βοήθησε την συντακτική μας ομάδα να προσφέρει έγκαιρα και έγκυρα ενημερωτικά άρθρα στην ελληνική γλώσσα. Γίνε συνδρομητής με 4,99 τον μήνα! Περισσότερα, ΕΔΩ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.