Γερμανία: Τι ψήφισαν οι ανεμβολίαστοι στις εκλογές

Το 50% των μη εμβολιασμένων πολιτών στη Γερμανία ψήφισαν την ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) στις πρόσφατες ομοσπονδιακές εκλογές, γράφει το περιοδικό Der Spiegel, επικαλούμενο έρευνα του ινστιτούτου Forsa.

Το ποσοστό των ψήφων του AfD μεταξύ των μη εμβολιασμένων Γερμανών πολιτών ,είναι μάλιστα σχεδόν πενταπλάσιο από ό,τι στον γενικό πληθυσμό: Στις εκλογές, το AfD έλαβε το 10,3%.

Το γερμανικό ινστιτούτο ερευνών ανέλυσε τα κοινωνικοδημογραφικά δεδομένα από συνολικά 3.048 άτομα που ρωτήθηκαν από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένα άλλο 15% των ερωτηθέντων ανεμβολίαστων, ψήφισαν το κόμμα «Die Basis», το οποίο πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις ενάντια στους εμβολιασμούς, όπως γράφει το Der Spiegel.

Το μικρό αυτό κόμμα που ιδρύθηκε μόλις πέρυσι, απέσπασε ποσοστό 1,4% στις ομοσπονδιακές εκλογές και δεν εκπροσωπείται στη νέα Βουλή.

«Αντιδημοφιλή» τα τρία μεγαλύτερα κόμματα

Το ινστιτούτο Forsa αναφέρει ότι τα τρία μεγαλύτερα κόμματα στη Γερμανία-SPD,CDU και Πράσινοι είναι εξαιρετικά αντιδημοφιλή μεταξύ των μη εμβολιασμένων ατόμων.

Σύμφωνα με την έρευνα , το SPD ψήφισε μόνο το 5% των μη εμβολιασμένων, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν τις εκλογές με 25,7% του συνόλου των ψήφων.

Οι Χριστιανοδημοκράτες έλαβαν το 6% των μη εμβολιασμένων, ενώ στις εκλογές απέσπασαν το 24,1%. Οι μη εμβολιασμένοι αντιπαθούν επίσης τους Πράσινους, όπως έδειξε η έρευνα.

Μόλις το 3% των μη εμβολιασμένων που μετείχαν στην έρευνα , δήλωσαν ότι ψήφισαν υπέρ των Πρασίνων στις ομοσπονδιακές εκλογές, ενώ το κόμμα έλαβε συνολικά 14,8%.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, τέλος, οι οποίοι επανειλημμένα υποστηρίζουν χαλαρότερα μέτρα για τον κορονοϊό, συγκέντρωσαν το 10% των μη εμβολιασμένων και η Αριστερά το 4%.

Πηγή: naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.