Γερμανία: Τι θα αλλάξει τον Ιούλιο του 2021;

Νέοι νόμοι και κανονισμοί τίθενται σε ισχύ τον Ιούλιο στη Γερμανία. Υπάρχουν επίσης εκτεταμένες αλλαγές για τους πελάτες της O2 και για ηλεκτρονικές αγορές σε χώρες εκτός ΕΕ.

Γερμανία: Τι θα αλλάξει τον Ιούλιο του 2021; | Μια επισκόπηση

Απαγόρευση πλαστικών ειδών μίας χρήσης

Από τις 3 Ιουλίου, η παραγωγή πλαστικών ειδών μίας χρήσης δεν θα επιτρέπεται πλέον οπουδήποτε στην ΕΕ. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα: μαχαιροπίρουνα, πιάτα, καλαμάκια και αναδευτήρες καφέ από πλαστικό.

Αυτό ισχύει επίσης για τα φλιτζάνια ποτών και τα δοχεία τροφίμων μιας χρήσης από φελιζόλ. Ορισμένα προϊόντα δεν επηρεάζονται μόνο στον τομέα των τροφίμων και ποτών.

Απαγορεύονται επίσης μπατονέτες και μπαστούνια για πλαστικά μπαλόνια. Οι έμποροι λιανικής επιτρέπεται να πωλούν ήδη υπάρχοντα αγαθά, οπότε ισχύει απαγόρευση πωλήσεων.

Αύξηση των ελάχιστων μισθών/ωρομισθίων

Ο ελάχιστος μισθός θα αυξηθεί κατά δέκα λεπτά την 1η Ιουλίου. Στη συνέχεια, κάθε εργαζόμενος δικαιούται ακαθάριστο 9,60 ευρώ ανά ώρα εργασίας. Προηγουμένως, ο ελάχιστος μισθός ήταν 9,50 ευρώ. Οι νοσοκόμες με τριετή εκπαίδευση θα λάβουν τουλάχιστον 15 ευρώ σε εθνικό επίπεδο από την 1η Ιουλίου.

Ισχύς του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού

Το ψηφιοποιημένο πιστοποιητικό εμβολιασμού θα διευκολύνει τους ανθρώπους να ταξιδεύουν διασυνοριακά στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου. Εκτός από όλες τις χώρες της ΕΕ, το ψηφιακό έγγραφο ισχύει επίσης ως απόδειξη εμβολιασμού στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Η O2 απενεργοποιεί το δίκτυο 3G

Από την 1η Ιουλίου, η Telefonica Deutschland θα ξεκινήσει τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας του δικτύου 3G της. Μέχρι το τέλος του έτους, οι πόροι που απαιτούνται προηγουμένως για 3G θα πρέπει να ανοίξουν το δρόμο για το πιο ισχυρό δίκτυο 4G.

Τελωνείο: δεν ισχύει πλέον το όριο απαλλαγής 22 ευρώ

Για διαδικτυακές παραγγελίες από χώρες εκτός ΕΕ, το προηγούμενο αφορολόγητο όριο των 22 ευρώ δεν θα ισχύει πλέον από την 1η Ιουλίου. Αυτό αποσκοπεί στον περιορισμό της απάτης στον ΦΠΑ και δεν παρέχει πλέον στις ξένες εταιρείες φορολογική προτιμησιακή μεταχείριση.

Από τον Ιούλιο, πρέπει να υποβληθεί τελωνειακή δήλωση για όλες τις αποστολές από τρίτη χώρα, για παράδειγμα τις ΗΠΑ, την Κίνα ή τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτή η δουλειά εκτελείται συνήθως από τον μεταφορέα των εμπορευμάτων, δηλαδή την υπεύθυνη ταχυδρομική ή ταχυδρομική υπηρεσία.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ

Η δοκιμαστική φάση για την ηλεκτρονική συνταγή για τους ασφαλισμένους θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. Στη δοκιμαστική περιοχή του Βερολίνου και του Βρανδεμβούργου, ένας ψηφιακός κωδικός στο smartphone μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί ως ηλεκτρονική συνταγή αντί για έντυπη συνταγή στα περίπου 50 συμμετέχοντα ιατρεία και 120 φαρμακεία.

Για να γίνει η θεραπεία με φάρμακα ασφαλέστερη, οι διαδικασίες στο ιατρείο και το φαρμακείο απλοποιούνται και η γραφειοκρατία στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης μειώνεται, η ηλεκτρονική συνταγή πρέπει να είναι υποχρεωτική για όσους έχουν νόμιμη ασφάλιση υγείας σε όλη τη Γερμανία από τον Ιανουάριο του 2022.

Η μπλε συνταγή για ιδιωτικά ασφαλισμένους εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη σε έντυπη μορφή. Η μετάβαση στην ηλεκτρονική έκδοση πρόκειται επίσης να πραγματοποιηθεί εδώ, αλλά η ανάπτυξη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.