Γερμανία: Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς;

Τον Δεκέμβριο η γερμανική ομοσπονδιακή βουλή ψήφισε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού για εργαζόμενους στον κλάδο της υγείας, οι οποίοι θα πρέπει μέχρι τις 15 Μαρτίου να προσκομίσουν αποδεικτικά εμβολιασμού στην εργασία τους.

«Θα αποχωρήσουν όμως όλοι οι μη εμβολιασμένοι υπάλληλοι του νοσοκομείου από την υπηρεσία στην καταληκτική ημερομηνία;», διερωτάται η Tageszeitung, σημειώνοντας πως ένα τέτοιο σενάριο είναι μάλλον απίθανο:

«Παρά το ό,τι η απαίτηση εμβολιασμού από εργαζόμενους σε υγειονομικές εγκαταστάσεις θα τεθεί σε ισχύ, οι συμβάσεις εργασίας των μη εμβολιασμένων νοσηλευτών δεν θα εξαφανιστούν εκείνη την ημέρα.

Γερμανία: Κανόνας για τις επιστρεφόμενες φιάλες από 01.01.22

Έτσι, όποιος εργάζεται, για παράδειγμα, σε νοσοκομεία, κλινικές ή οίκους ευγηρίας και δεν έχει ακόμη υποβάλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού του στη διεύθυνση, θα πρέπει να υπολογίζει ότι η υγειονομική υπηρεσία θα προχωρήσει σε εξακρίβωση.

Αυτή ενδέχεται στη συνέχεια να προβεί σε απαγόρευση εισόδου στο γραφείο ή και εργασίας, εφόσον οι υπάλληλοι δεν είναι σε θέση να προσκομίσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί.

Επιπλέον, από τις 16 Μαρτίου, οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης δεν θα μπορούν πλέον να προσλαμβάνουν κανέναν χωρίς βεβαίωση εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον νόμο, υποχρεούνται άλλωστε ακόμη να αναφέρουν περιπτώσεις εργαζομένων χωρίς βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Σε περίπτωση μάλιστα που αυτό δεν τηρηθεί, απειλούνται με πρόστιμα ύψους μέχρι και 2.500 ευρώ».

Βέβαια, όπως υπογραμμίζει ο συντάκτης του άρθρου σχολιάζοντας τα συγκεκριμένα μέτρα, «θα πρέπει να είναι επίσης σαφές στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι ο κλάδος περίθαλψης χρειάζεται κάθε εργαζόμενο».

Πηγή: Χρύσα Βαχτσεβάνου | DW

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.