Γερμανία: Οι τιμές των ταξί στο Βερολίνο αυξάνονται κατά 20%

Η κούρσα με ταξί στο Βερολίνο θα γίνει σημαντικά ακριβότερη. Τρία χρόνια μετά την τελευταία αύξηση των ναύλων, η Γερουσία αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές κατά μέσο όρο 20%, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η γερουσιαστής κινητικότητας Bettina Jarasch (Πράσινοι).

Η αλλαγή θα τεθεί σε ισχύ στις 20 Δεκεμβρίου. Επηρεάζει επίσης το τιμολόγιο αεροδρομίου για το BER στο Schönefeld, το οποίο άλλαξε μόλις τον Μάιο του τρέχοντος έτους.

Για τα ταξί από την περιφέρεια του Βρανδεμβούργου Dahme- Spreewald, όπου βρίσκεται το BER, εκκρεμεί η έκδοση αντίστοιχης απόφασης από το περιφερειακό συμβούλιο.

Η Jarasch δικαιολόγησε την αύξηση των τιμολογίων με το αυξημένο κόστος για τον κλάδο των ταξί. Αυτά οφείλονται στις υψηλές τιμές της ενέργειας, αλλά και στον υψηλότερο κατώτατο μισθό.

Τα νέα τιμολόγια επηρεάζουν πρακτικά όλες τις βασικές και χιλιομετρικές τιμές καθώς και τις προσαυξήσεις στα επίπεδα τιμολογίων 2 και 3.

Μόνο η κατ’ αποκοπή τιμή για μικρές αποστάσεις έως δύο χιλιόμετρα (επίπεδο τιμολογίου 1) παραμένει αμετάβλητη στα έξι ευρώ.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.