Γερμανία: Τιμώρησαν οδηγό με 2x πρόστιμο επειδή παραβίασε φανάρι

Δικαστής στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας τιμώρησε την οδηγό ενός SUV να πληρώσει σχεδόν διπλάσιο πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, λόγω του αυξημένου κινδύνου που ενέχει το SUV για τους πεζούς, σε σχέση με ένα μικρότερο αυτοκίνητο.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής τιμώρησε την οδηγό με πρόστιμο 350 ευρώ, αντί για 200 ευρώ, ενώ παράλληλα της πήρε το δίπλωμα οδήγησης για έναν μήνα.

Το δικαστήριο στην απόφαση του υποστηρίζει πως το SUV, εξαιτίας του ψηλού καπό του που το κάνει να μοιάζει σαν κουτί, έχει ως αποτέλεσμα η οδική παράβαση που έκανε η οδηγός του να αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για τους πεζούς, σε σχέση με το αν οδηγούσε ένα μικρότερο αυτοκίνητο.

Ο δικαστής έλαβε επίσης υπόψη τις προηγούμενες καταδίκες της οδηγού για παράνομη οδήγηση. Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για παρόμοιες υποθέσεις, με της οδηγό να έχει ωστόσο δικαίωμα έφεσης.

Πηγή: autoblog.gr | Φώτο αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.