Γερμανία: Πως τα πήγε το 1ο ηλεκτρονικό πυροσβεστικό όχημα;
Για δύο χρόνια, η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου δοκίμασε ένα όχημα πυρόσβεσης και έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.
Η πυροσβεστική και και η Κυβέρνηση του Βερολίνου έκαναν θετικό απολογισμό: “Κάνουμε πραγματικά ένα μεγάλο βήμα εδώ και το Βερολίνο είναι για άλλη μια φορά πρωτοπόρο”, δήλωσε η υφυπουργός Περιβάλλοντος Silke Karcher (Πράσινοι) κατά την παρουσίαση.
Σύμφωνα με την Karcher, το αποτέλεσμα μπορεί να αποτελέσει την αρχή για περαιτέρω εξοπλισμό στο Βερολίνο. Ο αντιπρόσωπος του κρατικού διευθυντή πυρόσβεσης, Karsten Göwecke, μίλησε επίσης για μια “απόλυτη επιτυχία”: “Είμαι υπερήφανος που έχουμε το πιο σύγχρονο πυροσβεστικό όχημα στον κόσμο στο στόλο της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Βερολίνου”.
Το μεγάλο και βαρύ όχημα, που λειτουργεί αποκλειστικά με μπαταρία, θα μπορεί να ταξιδεύει έως και μιάμιση ώρα. Κατά την κατάσβεση πυρκαγιών, ολόκληρη η τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των αντλιών που παράγουν την υψηλή πίεση πρέπει να τροφοδοτείται από ηλεκτροκινητήρες.
Η μπαταρία φορτίζεται κατά τη διάρκεια του χρόνου αναμονής στον πυροσβεστικό σταθμό μέσω ενός συστήματος ταχείας φόρτισης. Το όχημα διαθέτει επίσης έναν κινητήρα ντίζελ που παράγει την απαραίτητη ηλεκτρική ενέργεια.
Το πυροσβεστικό όχημα E-Löschauto κόστισε 1,8 εκατομμύρια ευρώ
Το έργο είχε ήδη ξεκινήσει το 2018 και το κόστος αυτού του νέου πυροσβεστικού οχήματος ανήλθε σε 1,8 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τον Göwecke, από τον Φεβρουάριο του 2021 πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο μια φάση δοκιμών διάρκειας 13 μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας το όχημα τέθηκε σε λειτουργία περίπου 1.600 φορές. Το ηλεκτρονικό αυτοκίνητο κάλυψε απόσταση 14.000 χιλιομέτρων.
Όλες οι αποστολές ολοκληρώθηκαν με επιτυχία από την αρχή μέχρι το τέλος, δήλωσε ο Göwecke. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σχεδόν το 91% των αποστολών θα μπορούσε να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά.
Σε δέκα αποστολές, ο κινητήρας ντίζελ χρησιμοποιήθηκε για την επαναφόρτιση της μπαταρίας.
Περισσότεροι από δέκα τόνοι CO2 θα μπορούσαν να έχουν εξοικονομηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε σύγκριση με τα συμβατικά πυροσβεστικά οχήματα, πρόσθεσε ο Göwecke.
Με το βλέμμα στο μέλλον, η πυροσβεστική υπηρεσία θέλει να βελτιώσει την υποδομή φόρτισης για τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, ώστε να μπορούν να λειτουργούν πλήρως ηλεκτρικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, υπήρξε βλάβη σε έναν σταθμό.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου, τέσσερα ακόμη πυροσβεστικά οχήματα έχουν ήδη δημοπρατηθεί. Το κόστος για την απόκτηση φέρεται να είναι περίπου 600.000 ευρώ ανά όχημα.
Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!
Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δείτε επίσης
- Όλα όσα αλλάζουν στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2022
- 10 γερμανικοί νόμοι που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι ξένοι!
- Οι νέοι κανόνες του Covid-19 στη Γερμανία από τον Οκτώβριο
- 12 πράγματα που πρέπει να κάνετε στη Γερμανία μία φορά!
- Τι είναι το γερμανικό Rundfunkbeitrag; Πρέπει να πληρώσω;
- Ζωή στη Γερμανία: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
- Σας εξηγούμε τη σημαντική γερμανική λέξη ‘Anmeldung’
- Θέσεις εργασίας στα αγγλικά στη Γερμανία: Περισσότεροι εργαζόμενοι
- 10 γεγονότα που εξηγούν τη σημασία της γερμανικής γλώσσας
- Γερμανικός οδηγός βιογραφικού σημειώματος (Lebenslauf)
- Πότε πρέπει να ανοίξω τη θέρμανση στη Γερμανία το 2022;