Γερμανία: To 2020 ήταν η δεύτερη θερμότερη χρονιά όλων των εποχών

To 2020 ήταν η δεύτερη θερμότερη χρονιά στη Γερμανία από την έναρξη των καταγραφών της θερμοκρασίας το 1881, ανακοίνωσε σήμερα Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Deutscher Wetterdienst).

Η μέση θερμοκρασία ήταν 10,4 βαθμοί, ελάχιστα μικρότερη δηλαδή από το ρεκόρ του 2018, όταν η μέση θερμοκρασία ανήλθε στους 10,5 βαθμούς.

Το 2020 είναι το δέκατο συνεχές έτος με θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου.

Εννιά από τα δέκα θερμότερα έτη καταγράφηκαν στον 21ο αιώνα, τα τέσσερα δε θερμότερα μεταξύ του 2011 και του 2020. Αυτή είναι και η θερμότερη δεκαετία από την έναρξη των καταγραφών της θερμοκρασίας ανά χρονιά στη Γερμανία.

Το 2020 ήταν επιπλέον πολύ ηλιόλουστο και το τρίτο ιδιαίτερα ξηρό έτος κατά σειράν. Κατά την τελευταία δεκαετία τα εννιά χρόνια χαρακτηρίστηκαν από ξηρασία.

Οι ώρες ηλιοφάνειας ήταν φέτος συνολικά 1901 και πρόκειται για την τέταρτη υψηλότερη τιμή από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών.

Τέλος, η υψηλότερη θερμοκρασία η οποία σημειώθηκε το 2020 στη Γερμανία ήταν 38,6 βαθμοί.

Όλα τα νέα για τη Γερμανία ΕΔΩ!

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας.

Μπες στη σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου για όλα όσα σε αφορούν, πάντα στην μητρική μας γλώσσα, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.