Γερμανία: Το Bundestag παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Χρησιμεύει ως νομική βάση για τους κανονισμούς προς την καταπολέμηση της πανδημίας, για παράδειγμα σχετικά με τους εμβολιασμούς και το κόστος των τεστ.

Το Bundestag παρέτεινε την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρά την κριτική, οι Πράσινοι ανακοίνωσαν την έγκρισή τους. Βουλευτές από το FDP και το AfD καθώς και την Αριστερά είχαν ταχθεί κατά μιας πιθανής παράτασης. 375 ψήφοι ήταν υπέρ, 218 κατά και υπήρξαν 6 απών.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση το δικαίωμα να εκδίδει διατάγματα απευθείας χωρίς τη συγκατάθεση του Bundesrat, για παράδειγμα σε ό,τι έχει να κάνει με τεστ, εμβολιασμούς ή είσοδο στη χώρα.

Το Bundestag καθιέρωσε για πρώτη φορά την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω πανδημίας» στις 25 Μαρτίου 2020. Χωρίς παράταση, η επιδημία θα έληγε στα τέλη Ιουνίου. Τώρα παρατείνεται για τρεις μήνες το μέγιστο.

Πηγή: www.abendzeitung-muenchen.de

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.