Γερμανία: Το Capri Sonne προσφέρεται για 15.000 ευρώ

Ένα cult αναψυκτικό κάνει θραύση στο eBay: Το Capri Sonne προσφέρεται για 15.000 ευρώ

Δεν είναι ασυνήθιστο να βγαίνουν σε δημοπρασία στο eBay σπανιότητες. Ένας παλιός πίνακας ζωγραφικής, ένα παλιό αυτοκίνητο που μπορεί να μην οδηγείται πια ή η συλλογή γραμματοσήμων από τη σοφίτα του παππού.

Το eBay είναι μια παιδική χαρά για όλους τους αγοραστές και πωλητές μεταχειρισμένων και τους κυνηγούς ευκαιριών. Εδώ μπορείτε να βρείτε σπανιότητες καθώς και καθημερινά αντικείμενα, κατοικίδια ζώα και συχνά ακόμη και σπίτια.

Κατά καιρούς, ωστόσο, όχι και τόσο σπάνια αντικείμενα πωλούνται ως σπανιότητες στο eBay. Όπως επί του παρόντος, για παράδειγμα, ένα πακέτο 40 Capri Sonne στην τιμή ευκαιρίας των 2.000 ευρώ.

Αν θέλετε να ξοδέψετε περισσότερα, μπορείτε να πληρώσετε 15.000 ευρώ για το δημοφιλές ποτό – εξαιρουμένων φυσικά των μεταφορικών.

Συγκριτικά: στα κανονικά καταστήματα, μια συσκευασία των 10 συσκευασιών του αγαπημένου ποτού, το οποίο πωλείται εδώ και αρκετό καιρό με την ονομασία “Capri Sonne”, κοστίζει περίπου τρία ευρώ. Όμως αυτό το σετ, το οποίο πωλείται, συνοδεύεται από χάρτινο καλαμάκι – και εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα.

Ο λόγος αυτής της παράλογης διαδικτυακής εκστρατείας είναι η αλλαγή στη συσκευασία του παιδικού ποτού. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό της ΕΕ για την αποφυγή πλαστικών αποβλήτων, το καλαμάκι είναι πλέον κατασκευασμένο από χαρτί και όχι από πλαστικό. Σε ορισμένους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα δεν αρέσουν αυτές οι αλλαγές: “Λοιπόν, δεν μου αρέσουν τα χάρτινα καλαμάκια στο Capri Sonne”.

Οι χρήστες οργίζονται επίσης με την αλλαγή κάτω από την ανάρτηση της εταιρείας στο Instagram. “Δεν θα ξαναγοράσω ποτέ αυτό το Capri Sonne” ή “Έχει γεύση σαν τετράδιο μαθηματικών”, μπορεί να διαβάσει κανείς εκεί. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: σύμφωνα με έναν άλλο χρήστη, το νέο καλαμάκι είναι “η απόλυτη απογοητευτική αηδία”.

Ακόμη και οι νεότεροι χρήστες δεν μένουν ανεπηρέαστοι από την αλλαγή. “Ο γιος μου δεν θέλει πια Capri Sonne γιατί αυτά τα ηλίθια χάρτινα καλαμάκια σπάνε κάθε φορά”, λέει μια θυμωμένη μητέρα. Και συνεχίζει: “Σήμερα πέταξε ήδη δύο από το θυμό του”.

Ο νέος κανονισμός της ΕΕ επηρεάζει και άλλα προϊόντα. Για παράδειγμα, το Kinder-Joy, το οποίο μοιάζει πολύ με το Überraschungsei. Το κουτάλι, το οποίο βρίσκεται μέσα στο ίδιο το σοκολατένιο αυγό, δεν είναι πλέον από πλαστικό, όπως πριν, αλλά από πιο χοντρό χαρτί.

Ένας χρήστης του Twitter διαμαρτύρεται: “Χρειάζομαι ένα κανονικό κουτάλι για να το φάω αυτό τώρα. Αλήθεια, ποιος κάθισε και το σκέφτηκε αυτό;”

Φωτογραφία αρχείου

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.