Γερμανία: Το ένα τρίτο πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού

Μετά το αργό ξεκίνημα της εκστρατείας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, σήμερα στη Γερμανία χορηγούνται κατά μέσο όρο 800.000 δόσεις εμβολίου ημερησίως. Περισσότερο από το ένα τρίτο των πολιτών έχει συνεπώς ήδη λάβει πλήρη προστασία.

Ένας στους τρεις πολίτες της Γερμανίας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένος κατά του κορωνοϊού. Δηλαδή 27,8 εκατομμύρια άνθρωποι – το ποσοστό τους μόλις ξεπέρασε το ένα τρίτο (33,5%). Αυτό προκύπτει από στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 43,4 εκατομμύρια άνθρωποι (52,2%) έχουν κάνει τουλάχιστον έναν εμβολιασμό μέχρι στιγμής. Μόνο την Τετάρτη χορηγήθηκαν 1.267.717 δόσεις εμβολίων.

Σύμφωνα με το RKI, περισσότεροι από 800.000 εμβολιασμοί πραγματοποιούνται καθημερινά σε όλη τη Γερμανία. Μεταξύ των γερμανικών κρατιδίων, η Βρέμη κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που εμβολιάστηκαν για πρώτη φορά με 59,2%.

Δώδεκα άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια έχουν φτάσει το 50%. Μόνο το Αμβούργο (49,5%), η Βαυαρία (49,3%) και η Σαξονία (46,4%) δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει αυτό το όριο.

Το Σάαρλαντ έχει το υψηλότερο ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων ατόμων με 40,0%. Το Βρανδεμβούργο βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης με 30,9%.

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά του παθογόνου παράγοντα Sars-CoV-2 ξεκίνησε στη Γερμανία στα τέλη του περασμένου έτους και διαρκεί ήδη 181 ημέρες. Αρχικά, στόχος ήταν άτομα άνω των 80 ετών, κάτοικοι οίκων ευγηρίας και ιατρικό προσωπικό.

Μεταξύ άλλων, τα χρόνια πάσχοντα άτομα με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής και θανατηφόρας πορείας εμβολιάζονται επίσης κατά προτίμηση. Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ραντεβού ανεξάρτητα από τον προηγουμένως ισχύοντα κατάλογο προτεραιότητας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.