Γερμανία: Το Φεστιβάλ Stollen της Δρέσδης

Ένα χριστουγεννιάτικο κέικ τόσο ξεχωριστό, που έχει το δικό του φεστιβάλ! Κάθε χρόνο εκατοντάδες αρτοποιοί και ζαχαροπλάστες συγκεντρώνονται για να ψήσουν ένα γιγαντιαίο Christstollen, το οποίο στη συνέχεια περιφέρεται στην πόλη, κόβεται και πωλείται στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια του ετήσιου Dresdner Stollenfest!

Η Δρέσδη γιορτάζει το Christstollen της

Λαμβάνοντας χώρα στην πόλη από το 1994, το φεστιβάλ Dresen Stollen γιορτάζει την πλούσια πολιτιστική ιστορία που έχει αυτό το εορταστικό κέικ στην πόλη.

Παραδοσιακά καταναλωνόταν κατά τη διάρκεια της μεσαιωνικής νηστείας. Το πρώτο γιγαντιαίο Christstollen φτιάχτηκε και καταναλώθηκε στη Δρέσδη το 1730, όταν ο εκλέκτορας Αύγουστος ο Ισχυρός κάλεσε τους αρτοποιούς της πόλης να του φτιάξουν ένα τεράστιο Stollen.

 Φτιάξετε το μόνοι σας: Christstollen: Το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό των Γερμανών

Το Stollen είναι ένα κέικ που μοιάζει με ψωμί και τρώγεται συνήθως κατά την περίοδο Stollen, η οποία ξεκινά την 1η Νοεμβρίου και διαρκεί έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Το περσινό γιγαντιαίο Stollen ζύγιζε 2.872 κιλά και περιείχε περισσότερες από 1.400.000 σταφίδες! Το φετινό Christstollen θα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά, προς τιμήν της επετειακής έκδοσης του φεστιβάλ.

Κάθε Christstollen της Δρέσδης είναι μοναδικό

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Stollen της Δρέσδης, δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες έρχονται από παντού για να σχηματίσουν ουρά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Δρέσδης, τη Striezelmarkt, και να αγοράσουν ένα κομμάτι από το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο κέικ.

Ένα κομμάτι 500 γραμμαρίων από αυτό το ιδιαίτερο κέικ κοστίζει 6 ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πριν από την κοπή του Stollen, η γιγαντιαία πίτα παρελαύνει στην πόλη από το Dresdner Stollenmädchen, καθώς και από τους αρτοποιούς και τους ζαχαροπλάστες του Συλλόγου Stollen.

Μαζί τους παρελαύνουν μπάντες, ηθοποιοί με ιστορικές ενδυμασίες και συντάγματα στρατιωτών, που συνθέτουν μια χαρούμενη και πολύχρωμη παρέλαση την οποία επευφημούν δεκάδες χιλιάδες θεατές.

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Stollen της Δρέσδης

Έχετε όρεξη για χριστουγεννιάτικο κέικ; Τότε μη χάσετε αυτό το πολύ ιδιαίτερο και παραδοσιακό φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς φτιάχνεται το γιγαντιαίο Stollen, οδηγίες για το πώς να φτάσετε στη χριστουγεννιάτικη αγορά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και πώς να ψήσετε μόνοι σας ένα, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα Dresdner Christstollen.

Πληροφορίες:

Πότε: 3 Δεκεμβρίου 2022

Που: Striezelmarkt, 01067 Δρέσδη

Είσοδος: Ελεύθερη

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.