Γερμανία: Το φθινόπωρο η επόμενη δόση εμβολιασμού

Από τον Σεπτέμβριο, ορισμένες ομάδες στη Γερμανία θα μπορούν να κάνουν αναμνηστικό εμβολιασμό κατά του Covid-19. Αυτό αποφασίστηκε από τους υπουργούς υγείας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων πριν από λίγες ημέρες, αλλά η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) δεν έχει ακόμη προβεί σε σύσταση.

Οι ειδικοί δεν μπορούν ακόμη να πουν ακριβώς πόσο θα διαρκέσει η δράση από το ίδιο το εμβόλιο. Ωστόσο, είναι προβλέψιμο ότι η προστασία από τη μόλυνση θα μειωθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

Είναι γνωστό από άλλες αναπνευστικές ασθένειες ότι είναι δύσκολο να προκληθεί μόνιμα αποτελεσματική άμυνα στους βλεννογόνους μέσω ενός εμβολιασμού που χορηγείται σε έναν μυ. Ωστόσο, η προστασία από σοβαρή ασθένεια θεωρείται ότι διαρκεί περισσότερο, και αυτό ισχύει και για την μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με προηγούμενα ευρήματα.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, ο αναμνηστικός εμβολιασμός θα πρέπει να προσφέρεται σε οίκους ευγηρίας, ιδρύματα ένταξης και άλλα ιδρύματα για ευπαθείς ομάδες – συνήθως τουλάχιστον έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης εμβολιασμού.

Σε ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα που ζουν στο σπίτι ή σε όσους χρειάζονται φροντίδα και ζουν στο σπίτι, θα πρέπει να τους το προσφέρει ο γιατρός τους.

Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως είτε με δύο δόσεις της Astrazeneca ή μια δόση της Johnson & Johnson θα πρέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού με εμβόλιο mRNA της Biontech/Pfizer ή της Moderna, σύμφωνα με την απόφαση.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.