Γερμανία: Το Κοινοβούλιο αποφασίζει για τα νέα μέτρα – εμβολιασμό

Για την καταπολέμηση της πανδημίας το φθινόπωρο και το χειμώνα, ο αριθμός των ασθενών στις κλινικές θα είναι το πιο σημαντικό κριτήριο. Αυτό προβλέπεται σε τροποποίηση του νόμου για την προστασία από τις λοιμώξεις, την οποία ψήφισε την Τρίτη το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Τα ομόσπονδα κρατίδια πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν αυτόν – καθώς και άλλους δείκτες – για να αξιολογούν και να καθορίζουν πότε είναι αναγκαία αυστηρότερα μέτρα.

Αυτό πρόκειται να αντικαταστήσει τον προηγούμενο προσανατολισμό στα στοιχεία μόλυνσης, τα οποία δεν θεωρούνται πλέον σημαντικά λόγω του μεγάλου αριθμού εμβολιασμένων ατόμων.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και γηροκομεία θα μπορούν να ερωτώνται από τον εργοδότη τους αν έχουν εμβολιαστεί.

Οι νέοι δείκτες

Στο μέλλον, τα ομόσπονδα κρατίδια θα είναι σε θέση να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τοπικά πότε απαιτούνται αυστηρότεροι περιορισμοί. Το “κύριο κριτήριο” για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι ο αριθμός των ασθενών που εισάγονται σε κλινικές ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες.

Ωστόσο, πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη και “άλλοι δείκτες”. Αναφέρονται ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες, οι διαθέσιμες δυνατότητες εντατικής θεραπείας και ο αριθμός των εμβολιασμένων ατόμων.

Οι νέες πληροφορίες για τον εμβολιασμό

Οι εργοδότες θα μπορούν να ζητούν πληροφορίες από τους εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία και γηροκομεία σχετικά με τον εμβολιασμό τους ή την ανάρρωσή τους.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί περιθάλπονται ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες ατόμων και, επιπλέον, πολλοί άνθρωποι εκτίθενται σε κίνδυνο μόλυνσης λόγω της εγγύτητας.

Ως εκ τούτου, για λόγους ελέγχου των λοιμώξεων, μπορεί να είναι απαραίτητο “να χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι με διαφορετικό τρόπο ή να μην απασχολούνται μη εμβολιασμένα άτομα (σε ορισμένους τομείς)” ανάλογα με την κατάσταση εμβολιασμού και αντισωμάτων τους.

Το παρατεταμένο ερώτημα για το καθεστώς εμβολιασμού θα ισχύει μόνο κατά τη διάρκεια της διαπιστωμένης “επιδημικής κατάστασης εθνικής σημασίας”, την οποία το κοινοβούλιο παρέτεινε την περασμένη εβδομάδα για προς το παρόν άλλους τρεις μήνες.

Πρόσθετη βάση για τον κανόνα 3G

Ο κανόνας 3G, ο οποίος έχει ήδη υιοθετηθεί από τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές κυβερνήσεις και εφαρμόζεται σε πολλά μέρη, θα εδραιωθεί τώρα επίσης ρητά στον νόμο περί προστασίας από τις λοιμώξεις – δηλαδή πρόσβαση σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους μόνο για εμβολιασμένα, αναρρωμένα και άτομα που έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Για την προληπτική προστασία από τις λοιμώξεις μπορούν επίσης να προβλεφθούν υποχρεώσεις προσκόμισης κατάλληλων αποδεικτικών στοιχείων – όπως, για παράδειγμα, απαιτήσεις τήρησης απόστασης ή χρήσης μάσκας.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.