Γερμανία: Το LMU του Μονάχου το πιο φημισμένο πανεπιστήμιο

Το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian για άλλη μια φορά δικαιώνει την καλή του φήμη. Στην πρόσφατα δημοσιευμένη κατάταξη Times Higher Education (THE) World Reputation Ranking 2021, το πανεπιστήμιο του Μονάχου κατατάσσεται στην 39η θέση ως το πιο φημισμένο γερμανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα.

LMU Μονάχου νούμερο 1 στη Γερμανία και νούμερο 8 στην Ευρώπη

Το LMU μοιράζεται την 39η θέση με το King’s College του Λονδίνου. Μεταξύ των γερμανικών πανεπιστημίων, ηγείται της κατάταξης. Στην πανευρωπαϊκή σύγκριση του THE World Reputation Ranking 2021, το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian του Μονάχου βρίσκεται στην εξαιρετική 8η θέση.

Στην κατάταξη, η οποία απαριθμεί συνολικά 202 πανεπιστήμια, ηγείται το κορυφαίο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ακολουθούμενο από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (M.I.T.) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Η κατάταξη βασίζεται σε έρευνα μεταξύ ακαδημαϊκών από 128 χώρες παγκοσμίως, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 10.963 άτομα.

Από τον Νοέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021, τους ζητήθηκε να αξιολογήσουν ποια ιδρύματα θεωρούν ότι είναι παγκόσμιοι ηγέτες στους αντίστοιχους κλάδους τους στους τομείς της διδασκαλίας και της έρευνας.

Στην κατάταξη U.S. News 2022 Best Global Universities Rankings, η οποία τυγχάνει μεγάλης προσοχής ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και δημοσιεύθηκε επίσης στα τέλη Οκτωβρίου, το LMU κατατάσσεται ως το καλύτερο γερμανικό πανεπιστήμιο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Σε ευρωπαϊκή σύγκριση, το πανεπιστήμιο του Μονάχου ανεβαίνει κατά μία θέση στη 10η, ενώ παγκοσμίως κατατάσσεται στην 46η θέση, όπως και πέρυσι.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.