Γερμανία: Το lockdown παρατείνεται – χαλάρωση των επαφών

Το lockdown στη Γερμανία αναμένεται να παραταθεί έως τις 28 Μαρτίου. Αυτό προκύπτει από σχέδιο ψηφίσματος των ομοσπονδιακών και κρατικών κυβερνήσεων από το απόγευμα της Δευτέρας.

Το lockdown παρατείνεται, ωστόσο, στο σχέδιο προβλέπεται επίσης να μειωθούν οι περιορισμοί επαφής με εφαρμογή από την επόμενη Δευτέρα (8 Μαρτίου).

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι και πάλι δυνατό να πραγματοποιείτε συναντήσεις μεταξύ του νοικοκυριού σας και ενός επιπλέον νοικοκυριού.

Αλλά ο αριθμός των ατόμων περιορίζεται σε πέντε.

Τα παιδιά ηλικίας έως 14 ετών δεν συνυπολογίζονται. Πρέπει επίσης να επιτραπεί και το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων.

Επιπλέον, θα πρέπει να υπάρχει ένα είδος „δείκτη έκτακτης ανάγκης“: Εάν ο δείκτης επίπτωσης αυξηθεί ξανά σε μια συγκεκριμένη τιμή – η οποία δεν έχει ακόμη καθοριστεί στο σχέδιο ψηφίσματος – η χαλάρωση θα πρέπει να αντιστραφεί.

UPDATE

Γερμανία: Αυτό θα είναι το “φρένο έκτακτης ανάγκης” για χαλάρωση

Παρακολουθήστε σήμερα σε απευθείας μετάδοση την σύνοδο κορυφής της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, σχετικά με τα νέα μέτρα, στην Ελληνική γλώσσα.

Πως θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ.

ΜΕΙΝΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.