Γερμανία: Το μεταλλικό νερό πρόκειται να γίνει ακριβότερο

Οι καταναλωτές στη Γερμανία θα πρέπει μάλλον σύντομα να βάλουν βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν μεταλλικό νερό…

“Αναμένω ότι η τιμή ενός κιβωτίου μεταλλικού νερού θα αυξηθεί κατά ένα ευρώ στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε ο Karl Tack, πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Μεταλλικών Πηγών (VDM), στην Deutsche Presse-Agentur.

Και ακόμη και μια τέτοια αύξηση δεν θα ήταν αρκετή για να καλύψει το αυξημένο κόστος. Νωρίτερα, η βιομηχανική υπηρεσία Getränke News είχε αναφέρει.

Τεράστιες αυξήσεις κόστους στις τιμές της ενέργειας και των υλικών

Η σημερινή έκρηξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου επιβαρύνει εξαιρετικά τις ορυκτές πηγές, δήλωσε ο Tack.

Επιπλέον, σημαντικά υλικά όπως το γυαλί, το PET ή το αλουμίνιο έχουν γίνει δραστικά ακριβότερα.

“Συνολικά, οι αυξήσεις του κόστους σε ορισμένες εταιρείες είναι περίπου τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερες από το κέρδος που αποκόμισαν πέρυσι”, δήλωσε ο ειδικός του κλάδου.

Ως εκ τούτου, είπε, οι εταιρείες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να μετακυλήσουν μέρος του κόστους στους λιανοπωλητές και τους καταναλωτές. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για τις τιμές με τους λιανοπωλητές βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Και δεν είναι εύκολες.

Η μείωση της αγοραστικής δύναμης των ανθρώπων έχει γίνει εδώ και καιρό αισθητή στην αγορά μεταλλικού νερού, δήλωσε ο Tack.

“Για να εξοικονομήσουν χρήματα, οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο σε ειδικές προσφορές ή μεταπηδούν σε φθηνότερα μεταλλικά νερά. Προς το παρόν, αυτό επηρεάζει κυρίως τους προμηθευτές στη μεσαία κατηγορία τιμών.

Οι premium μάρκες έχουν νιώσει την απροθυμία να αγοράσουν πολύ λιγότερο μέχρι στιγμής”. Ωστόσο, η ζήτηση για μεταλλικό νερό παραμένει υψηλή. Είναι ακόμη και έξι έως επτά τοις εκατό πάνω από το επίπεδο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ένωσης, δεν έχει υπάρξει κανένα σημάδι ότι οι πελάτες έχουν στραφεί από το μεταλλικό νερό στο νερό της βρύσης.

Σύμφωνα με την ένωση, οι εταιρείες πηγών στη Γερμανία γεμίζουν συνολικά περισσότερα από 12 δισεκατομμύρια λίτρα μεταλλικού και φαρμακευτικού νερού καθώς και αναψυκτικών με μεταλλικό νερό κάθε χρόνο.

Η ένωση προσδιόρισε πρόσφατα την ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση φυσικού μεταλλικού νερού στη Γερμανία στα 122,7 λίτρα.

GRland – Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.