Γερμανία: Το μοντέλο του Tübingen καταργείται μετά από έξι εβδομάδες

Τέλος μετά από έξι εβδομάδες: Το μοντέλο του Tübingen καταργείται λόγω του ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο Boris Palmer.

“Από τη Δευτέρα όλα θα είναι κλειστά και για εμάς. Θέατρα, καταστήματα λιανικής, σχολεία και παιδικοί σταθμοί”, έγραψε ο Palmer στη σελίδα του στο Facebook.

Ο δείκτης επίπτωσης στην περιφέρεια είναι πάρα πολύ υψηλός στο 180, έγραψε ο Palmer. Τόνισε ότι ο δείκτης στο Tübingen ήταν σταθερά κάτω από 100 για δύο εβδομάδες.

“Η αύξηση λαμβάνει χώρα μόνο έξω από το Tübingen και τώρα έχει φτάσει την τιμή των 240, ενώ εμείς είμαστε στο 91”, έγραψε ο Palmer.

Η τελευταία αναφερόμενη τιμή για την πόλη ήταν 91,8 την Τετάρτη, σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

Από τις 16 Μαρτίου, οι άνθρωποι στο Tübingen ήταν σε θέση να υποβληθούν σε τεστ σε διάφορους σταθμούς – με τα πιστοποιητικά των αποτελεσμάτων, τα λεγόμενα ημερήσια εισιτήρια, μπορούν στη συνέχεια να πάνε σε καταστήματα, το κομμωτήριο ή ακόμα και σε θέατρα και μουσεία.

Λόγω του μεγάλου πλήθους εκτός πόλεως, τα τεστ περιορίζονταν στο τέλος σε άτομα από την περιοχή Tübingen.

Το έργο είχε ήδη επεκταθεί δύο φορές και προκάλεσε αναταραχή σε εθνικό επίπεδο, αλλά και κάποια κριτική. Ο ειδικός υγείας του SPD, Karl Lauterbach, είχε ζητήσει να σταματήσουν τέτοιες προσπάθειες όπως στο Tübingen.

Το μοντέλο του Tübingen δείχνει ότι τα μη συστηματικά τεστ με στρατηγικές ανοίγματος δεν θα σταματήσουν το βαρύ τρίτο κύμα του κορωνοϊού.

“Τεστ αντί για lockdown” είναι ευσεβής τρόπος σκέψης, όπως και το “χάστε βάρος τρώγοντας”, δήλωσε.

Ο λοιμωξιολόγος του Tübingen, Peter Kremsner, είχε συνοδεύσει επιστημονικά το έργο ως διευθυντής του Ινστιτούτου Τροπικής Ιατρικής στην Πανεπιστημιακή Κλινική Tübingen.

Δείτε επίσης: Ποιο ήταν το μοντέλο του Tübingen;

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα στο GRland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.