Γερμανία: Το ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης λήγει τον Ιούνιο

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί πως το “ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης” με ομοιόμορφα μέτρα σε περίπτωση υψηλού αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού θα λήξει στα τέλη Ιουνίου. “Μπορεί πλέον να λήξει”, δήλωσε η Μέρκελ τη Δευτέρα στο Βερολίνο.

Ταυτόχρονα, η Καγκελάριος κατέστησε σαφές σε περίπτωση εθνικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων: “Εάν υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη ειδικά σε ό,τι αφορά τις μεταλλάξει, πράγμα που δεν το ελπίζουμε, μπορούμε να το επανενεργοποιήσουμε [το φρένο έκτακτης ανάγκης] ανά πάσα στιγμή”.

Οι κανόνες που τέθηκαν σε ισχύ τον Απρίλιο έχουν ισχύ έως τις 30 Ιουνίου

Η Μέρκελ τόνισε ότι το φρένο έκτακτης ανάγκης “συνέβαλε πολύ” προκειμένου να επιβραδυνθεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ευχαρίστησε τους ανθρώπους για την λογική και τις προσπάθειές τους τους τελευταίους μήνες, αλλά ταυτόχρονα τόνισε: “Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, ακόμα κι αν τα κρούσματα μειώνονται. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συνετοί”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Πώς θα ακολουθήσεις το GRland.info στο Facebook; Πάτησε ΕΔΩ

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.