Γερμανία: Το πρώτο περιστατικό μετάλλαξης Covid στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Το πρώτο περιστατικό μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκε χθες σε μια γυναίκα που εισήλθε στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης από τη Μεγάλη Βρετανία στις 20 Δεκεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων της Βάδης-Βυρτεμβέργης, αυτό είναι το πρώτο γνωστό περιστατικό στη Γερμανία.

Η μετάλλαξη B.1.1.7 είχε προηγουμένως ανακαλυφθεί για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία. Όπως ανακοίνωσε περαιτέρω το υπουργείο, η γυναίκα είχε εισέλθει στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης μέσω του αεροδρομίου στη Φρανκφούρτη/Μάιν.

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτεται συγγενείς στην περιοχή Freudenstadt και βρίσκεται σε καραντίνα.

Όπως όλοι οι επιβάτες στο αεροπλάνο που προέρχονται από το Λονδίνο Χίθροου, η γυναίκα είχε ήδη κάνει ένα γρήγορο τεστ την Κυριακή όταν έφτασε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, που βγήκε θετικό.

Οι συγγενείς την πήραν από το αεροδρόμιο με το αυτοκίνητο και έκτοτε βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων, πραγματοποιήθηκε τεστ PCR τη Δευτέρα για να επιβεβαιωθεί η διάγνωση, η οποία ήταν επίσης θετική.

Το δείγμα στάλθηκε στο Charité του Βερολίνου, το εργαστήριο που είναι υπεύθυνο για αυτές τις περιπτώσεις. Από εκεί, η παραλλαγή του ιού B.1.1.7 εντοπίστηκε την Πέμπτη, συνέχισε το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η γυναίκα εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Εντοπίστηκαν συνολικά τρεις στενές επαφές της που βρίσκονται επίσης σε καραντίνα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι μια μετάλλαξη του Sars-CoV-2 είχε εξαπλωθεί σε μέρη της Αγγλίας. Η οποία θα μπορούσε να είναι έως και 70% πιο μεταδοτική από την προηγούμενη μορφή. Αυτό είχε προκαλέσει ανησυχία σε όλο τον κόσμο.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας επέβαλε γενική απαγόρευση στους επιβάτες της Μεγάλης Βρετανίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Νότιας Αφρικής την Τρίτη για να αποτρέψουν τη μετάδοση του του ιού στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, υποθέτει ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα βοηθήσουν επίσης στην περίπτωση της μετάλλαξης του ιού. Οι εμβολιασμοί στη Γερμανία θα ξεκινήσουν την Κυριακή.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.