Γερμανία: Το RKI δεν πιστεύει πλέον στην ανοσία της αγέλης

Το Ινστιτούτο Robert Koch αναμένει σημαντική αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ως εκ τούτου, το RKI συνιστά τη λήψη προληπτικών μέτρων από τώρα. Δεν υπάρχει πλέον καμία πίστη στην επίτευξη ανοσίας της αγέλης.

Αυξάνεται και πάλι ο εθνικός επταήμερος δείκτης επίπτωσης. Από τις αρχές Ιουλίου, οι αριθμοί των κρουσμάτων αυξάνονται. Βρίσκονται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα, αλλά το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) αναμένει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί και πάλι το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Η RKI δίνει συστάσεις για δράση

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη αύξηση, το RKI ζητά ήδη τη λήψη προληπτικών μέτρων σε διάφορους τομείς. Σε ένα έγγραφο στρατηγικής που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, το Ινστιτούτο προτρέπει να ενημερωθεί ο πληθυσμός “σε πρώιμο στάδιο” ότι “θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του συστήματος υγείας και πάλι το χειμώνα”. Κατά συνέπεια, το RKI αναμένει “ενδεχομένως και περιφερειακή ή τοπική υπερφόρτωση”.

Προκειμένου να διατηρηθεί η επιβάρυνση του συστήματος υγείας σε χαμηλά επίπεδα, το Ινστιτούτο Robert Koch διατυπώνει συστάσεις για δράση. Το RKI θεωρεί μια “επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού” και “κλασικά μέτρα προστασίας από τις υγειονομικές αρχές” ως προϋπόθεση για να διατηρηθεί ο αριθμός των θανάτων και των σοβαρών περιστατικών σε χαμηλά επίπεδα. Τα μέτρα πρέπει να χρησιμοποιούνται στοχευμένα.

Η ανοσία της αγέλης δεν είναι ρεαλιστική

Σε αντίθεση με λίγους μήνες πριν, το RKI δεν πιστεύει πλέον ότι μπορεί να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. Αυτή η ιδέα, “με την έννοια μιας εκτεταμένης καταστολής ή εξάλειψης – δεν είναι ρεαλιστική”, αναφέρει το έγγραφο.

Οι βασικοί κανόνες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού – απόσταση, υγιεινή, μάσκα, εξαερισμός – θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται, ζητά εδώ και καιρό το RKI. Η τηλεργασία και ο περιορισμός του αριθμού των συμμετεχόντων σε εκδηλώσεις θεωρούνται επίσης λογικά μέτρα, προκειμένου να μπορέσει να συνεχιστεί η μείωση των “μολυσματικών επαφών”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.