Γερμανία: Το SPD απαιτεί υψηλότερο μισθό στην τρίτη ηλικία

Το SPD θεωρεί ότι οι γυναίκες απειλούνται ιδιαίτερα από τη φτώχεια στην τρίτη ηλικία και γι’ αυτό απαιτεί κατώτατο μισθό ύψους δώδεκα ευρώ.

Ο Hubert Aiwanger, επικεφαλής των Ελεύθερων Ψηφοφόρων και υπουργός Οικονομικών, αντέδρασε άμεσα: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ρυθμιστεί σε ομοσπονδιακό επίπεδο και όχι σε επίπεδο κρατιδίων, ανακοίνωσε.

“Το SPD συγκυβερνά εδώ και χρόνια στο Βερολίνο και δεν έχει χρησιμοποιήσει την επιρροή του. Δεν μπορεί συνεπώς να απαιτεί τώρα στη Βαυαρία αυτό που δεν έχει εφαρμόσει στο Βερολίνο”, συνέχισε ο Aiwanger.

Η πρόεδρος της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων στο βαυαρικό κοινοβούλιο, Doris Rauscher, θεωρεί επίσης επιτακτική την ανάγκη επέκτασης της παιδικής μέριμνας. Η κρατική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του CSU είχε παραμελήσει αυτή την επέκταση για δεκαετίες.

Σύμφωνα με την Rauscher, οι γυναίκες συχνά δεν μπορούν να πάνε στην εργασία τους λόγω της έλλειψης υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Εξαρτώνται από τους συζύγους τους. Η φτώχεια των ηλικιωμένων θα μπορούσε να είναι άμεση συνέπεια αυτού.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά στον τομέα της παιδικής μέριμνας, εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ λίγες θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και θέσεις μετασχολικής μέριμνας για παιδιά ηλικίας δημοτικού σχολείου.

Σύμφωνα με την Rauscher, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη Βαυαρία θα επωφεληθούν άμεσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού.

“Το 40% των εργαζόμενων μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα παιδιά στη Βαυαρία απασχολούνται στον τομέα των χαμηλών μισθών και διατρέχουν ήδη κίνδυνο φτώχειας λόγω της οικογενειακής τους κατάστασης. Για αυτούς, ένας υψηλότερος μισθός θα αποτελούσε προστασία από τη φτώχεια στα γηρατειά”.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.