Γερμανία: Το Verdi ανακοινώνει στάσεις εργασίας στην Amazon

Το συνδικάτο Verdi κάλεσε τους εργαζόμενους σε επτά γερμανικά κέντρα αποστολής της αμερικανικής εταιρείας Amazon να σταματήσουν να εργάζονται από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη.

Ο λόγος είναι η λεγόμενη “Prime Day” της εταιρείας στις 21 και 22 Ιουνίου, όταν διαφημίζει ειδικές προσφορές. Σύμφωνα με πηγές, θα επηρεαστούν οι εγκαταστάσεις Werne, Leipzig, Rheinberg, Bad Hersfeld (δύο κέντρα), Koblenz και Graben.

“Η Amazon ξοδεύει εκατομμύρια σε διαφημίσεις και πραγματοποιεί δισεκατομμύρια σε πωλήσεις τις ημέρες προώθησης. Οι εργαζόμενοι στα κέντρα αποστολών παραγγελιών πρέπει να αντιμετωπίσουν τη βιασύνη των πελατών και δεν παίρνουν ούτε ένα λεπτό παραπάνω για τον επιπλέον αυξημένο φόρτο εργασίας”, δήλωσε ο Orhan Akman, εκπρόσωπος του Verdi για τις επιχειρήσεις λιανικής και αποστολών παραγγελιών.

“Τα κέρδη εισρέουν αποκλειστικά στις τσέπες του ομίλου και των μετόχων του, ενώ οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να στερούνται τις συλλογικά συμφωνημένες αμοιβές και τις καλές και υγιείς συνθήκες εργασίας”.

Σε ανακοίνωσή της, η Amazon επεσήμανε ότι η εταιρεία προσφέρει ήδη “εξαιρετικές αμοιβές” και εξίσου εξαιρετικές παροχές και ευκαιρίες σταδιοδρομίας – “όλα σε ένα ασφαλές, σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον”.

Μόλις πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι θα εισήγαγε από τον Ιούλιο ένα ωρομίσθιο εισόδου 12 ευρώ μεικτά στα γερμανικά κέντρα της. Το ποσό αυτό πρόκειται να αυξηθεί σε 12,50 ευρώ το φθινόπωρο του 2022.

Σε απάντηση, το Verdi δήλωσε ότι η αύξηση των εισαγωγικών μισθών είναι “κυνική και απέχει πολύ από την αναγνώριση και τον σεβασμό των εργαζομένων από τον όμιλο”.

Το συνδικάτο επικρίνει την Amazon εδώ και χρόνια για την απόρριψη των συλλογικών συμβάσεων.

Ζητά την αναγνώριση των συλλογικών συμβάσεων για τους τομείς του λιανικού εμπορίου και των αποστολών, καθώς και διαπραγματεύσεις για μια συλλογική σύμβαση “Καλής και Υγιεινής Εργασίας”. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συλλογικές διαπραγματεύσεις στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των αποστολών.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.