Γερμανία: Τράπεζα κλείνει 340 καταστήματα και απολύει 10.000 άτομα

«Λουκέτο» σε 340 υποκαταστήματα βάζει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Γερμανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και τις συνέπειες της πανδημίας.

Η Commerzbank αποφάσισε να «κόψει» 10.000 θέσεις εργασίας έως το 2024, αριθμός που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των υπαλλήλων του μεγάλου τραπεζικού οργανισμού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Τράπεζας, το κόστος λειτουργίας θα μειωθεί κατά 1,4 δισ. ευρώ, ή κατά 20% επί του συνόλου, έως το 2024.

Ήδη έχουν αποχωρήσει 2.900 υπάλληλοι, οι οποίοι είναι άδηλο αν συμπεριλήφθηκαν στους 10.000 που ανακοινώθηκε ότι θα περάσουν την πόρτα της εξόδου.

Η γερμανική τράπεζα παρουσίαζε 69 εκατ. ευρώ ζημίες, ενώ μέσα στο 2020 είχε κλείσει άλλα 209 καταστήματα.

Τον Σεπτέμβριο απασχολούσε συνολικά 39.600 υπαλλήλους. Ενώ προβλέπεται πως θα κλείσει τον ισολογισμό του έτους με ζημίες για πρώτη φορά μετά το 2009.

Στήριξε την προσπάθεια μας, μπορείς!

Εσύ, το ελληνικό κοινό της Ομογένειας, είσαι η δύναμή μας. Αρκεί ένα μονάχα κλικ για να στηρίξεις την προσπάθεια μας. Γίνε μέλος στην σελίδα μας στο Facebook, κάνε Like και ενημερώσου.

Μείνε συντονισμένος σε εμάς για έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο GRland.info

Διαβάστε ακόμα στο Grland.info:

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.