Γερμανία: Τρίτος εμβολιασμός; Η βάση δεδομένων παραμένει ασαφής

Στο Ισραήλ, οι ηλικιωμένοι εμβολιάζονται ήδη για τρίτη φορά κατά του κορωνοϊού. Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) στη Γερμανία ασχολείται επίσης με το θέμα.

Ο επικεφαλής της επιτροπής, Thomas Mertens, δήλωσε στην Deutsche Presse-Agentur την Παρασκευή ότι η επιτροπή χρειάζεται μια βάση δεδομένων για μια σύσταση. Αυτή, ωστόσο, δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες ενδιαφέρονται για δύο πτυχές των δεδομένων: αν η μετρήσιμη ανοσολογική απόκριση στο εργαστήριο μειώνεται και αν οι μολύνσεις από τη νόσο αυξάνονται παρά τον εμβολιασμό.

Υπάρχουν ήδη εργαστηριακές δοκιμές για τα επίπεδα αντισωμάτων, αλλά δεν επιτρέπουν το άμεσο συμπέρασμα ότι η προστατευτική δράση στους ανθρώπους μειώνεται επίσης, εξήγησε ο Mertens. Υπάρχει επίσης το ερώτημα ποιες ομάδες θα μπορούσαν να λάβουν αναμνηστική δόση: για παράδειγμα, οι ηλικιωμένοι ή όλοι.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει ένα κράτος να προσφέρει τέτοιους εμβολιασμούς από καθήκον φροντίδας. Το έργο της επιτροπής, ωστόσο, είναι να διατυπώνει συστάσεις με βάση επιστημονικά στοιχεία.

Εν προκειμένω, αναμένεται μια βάση δεδομένων. Εάν υπάρχουν νέα, η επιτροπή θα τα λάβει υπόψη της, τόνισε ο Mertens.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.