Η Γερμανία θα δει αύξηση τροπικών ασθενειών λόγω κλιματικής αλλαγής

Με την κλιματική αλλαγή να προκαλεί αύξηση της θερμοκρασίας στη Γερμανία, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Robert Koch προειδοποίησε ότι αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της εξάπλωσης των τροπικών ασθενειών.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), Lothar Wieler, δήλωσε ότι αναμένει αύξηση της εξάπλωσης των τροπικών ασθενειών στη Γερμανία ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Δήλωσε στις εφημερίδες της Funke Mediengruppe ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε εξάπλωση των κουνουπιών στη Γερμανία. “Πολλά είδη κουνουπιών μπορούν να μεταδώσουν ιογενείς, βακτηριακούς και παρασιτικούς μολυσματικούς παράγοντες”, είπε.

Η αναπαραγωγή των ιών στα κουνούπια εξαρτάται από τη θερμοκρασία, οπότε με υψηλότερες θερμοκρασίες για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, αυξάνεται η πιθανότητα μολύνσεων από τσιμπήματα κουνουπιών.

Ο Wieler ανέφερε τον Ζίκα, τον δάγκειο πυρετό και τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς και την πρώιμη καλοκαιρινή μηνιγγοεγκεφαλίτιδα (FSME) ως παραδείγματα ιών που θα μπορούσαν σύντομα να είναι σε έξαρση στη Γερμανία και δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη και η πιθανότητα να εμφανιστεί στη χώρα η ελονοσία.

Ως εκ τούτου, είπε, είναι ζωτικής σημασίας η ευαισθητοποίηση του ιατρικού επαγγέλματος στη χώρα αυτή για τέτοιου είδους ασθένειες. “Αυτό αποτελεί επίσης σημαντικό μέλημα για το RKI”, δήλωσε.

Ο πολιτικός υγείας του FDP και γιατρός Andrew Ullmann αναμένει επίσης ότι, λόγω της κλιματικής εξάπλωσης των πληθυσμών των κουνουπιών, θα εμφανίζονται όλο και περισσότερο στην Ευρώπη και τη Γερμανία ασθένειες “που ήταν προηγουμένως άγνωστες στις κλιματικές μας περιοχές”.

Ο Ullmann ζήτησε την αντίδραση της κυβέρνησης στην εξέλιξη αυτή. Αυτό που χρειάζεται είναι “περαιτέρω πρωτοβουλίες έρευνας και καινοτομίας για την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών και τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων”, δήλωσε.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.