Γερμανία: Τροποποίηση του νόμου για τον έλεγχο των λοιμώξεων

Αργότερα αυτή την εβδομάδα, ο ομοσπονδιακός νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις θα τροποποιηθεί στην βουλή – την Κυριακή, οι περιορισμοί πρόκειται να καταργηθούν σε εθνικό επίπεδο.

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια, ωστόσο, θα έχουν την ευκαιρία να παρατείνουν τις ισχύουσες διατάξεις τους για άλλη μια φορά μέχρι τις 2 Απριλίου. Αυτό γίνεται για να δοθεί στα κρατίδια αρκετός χρόνος για να εφαρμόσουν τους νέους κανονισμούς.

Στη συνέχεια, μόνο μια “βασική προστασία” θα ισχύει ομοιόμορφα σε ολόκληρη τη Γερμανία: Οι υποχρεωτικές μάσκες θα παραμείνουν δυνατές σε οίκους ευγηρίας, κλινικές και τοπικές μεταφορές.

Οι μάσκες θα συνεχίσουν επίσης να φοριούνται στα τρένα και τα αεροπλάνα. Επιπλέον, μπορούν να διαταχθούν υποχρεωτικά τεστ σε σχολεία, κλινικές, γηροκομεία, φυλακές και κέντρα κράτησης απελαθέντων.

Επιπλέον, ένας κανονισμός για τα hotspot θα επιτρέψει στα ομόσπονδα κρατίδια να λάβουν αυστηρότερα μέτρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ότι το αντίστοιχο κρατικό κοινοβούλιο καθορίζει τον “κίνδυνο μιας δυναμικά εξαπλούμενης κατάστασης μόλυνσης” για μια πόλη, μια περιοχή ή ολόκληρο το ομοσπονδιακό κρατίδιο.

Στη βάση αυτή, τα ομόσπονδα κρατίδια μπορούν στη συνέχεια να διατάξουν πιο εκτεταμένες υποχρεώσεις χρήσης μάσκας, απαίτηση τήρησης απόστασης τουλάχιστον 1,5 μέτρου σε δημόσιους χώρους και περιορισμούς πρόσβασης 3G και 2G. Μπορούν επίσης να απαιτηθούν κανόνες υγιεινής, οι οποίοι “μπορούν να προβλέπουν την αποφυγή περιττών επαφών”.

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Δείτε επίσης

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.