Γερμανία: Ο κολοσσός Uniper «τρώει» αέριο από τα αποθέματα

Στο απόθεμα φυσικού αερίου που είχε αποθηκευμένο αναγκάστηκε να στραφεί ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper μετά το «πάγωμα» των ενεργειακών ροών από τη Gazprom, και τις συνακόλουθες ανησυχίες ότι ο αγωγός Nord Stream 1 που έκλεισε για εργασίες συντήρησης ίσως δεν επανέλθει σε λειτουργία.

Η εξέλιξη θέτει σε κίνδυνο τις προσπάθειες της Γερμανίας να στοκάρει προμήθειες για το χειμώνα καθώς έχει λάβει μόλις το 40% του φυσικού αερίου που έχει παραγγείλει από τη Ρωσία.

Η Γερμανία έχει στόχο να γεμίσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης φυσικού αερίου στο 90% έως τις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να αμβλυνθεί το πλήγμα σε βιομηχανίες και νοικοκυριά σε περίπτωση μόνιμης διακοπής των ρωσικών προμηθειών.

Η εταιρεία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δήλωσε ότι από την αρχή της εβδομάδας αντλεί αέριο από τις μονάδες αποθήκευσης, προκειμένου να εκπληρώσει τις συμβατικές υποχρεώσεις προς εμπορικούς πελάτες ενόψει των αυστηρά περιορισμένων προμηθειών.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δικτύων της χώρας, η οποία είναι αρμόδια για την παρακολούθηση των προμηθειών φυσικού αερίου, επιβεβαίωσε ότι ως αποτέλεσμα «ξοδεύονται» περισσότερες ποσότητες φυσικού αερίου από όσες τοποθετούνται στις μονάδες αποθήκευσης.

«Αυτή η εξέλιξη καθιστά δυσκολότερη την επίτευξη των επιπέδων αποθήκευσης που είναι απαραίτητα για το χειμώνα και μειώνει τα διαθέσιμα αποθέματα σε περίπτωση έλλειψης φυσικού αερίου», προειδοποίησε.

naftemporiki.gr

Μην μαθαίνεις τα νέα τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.