Γερμανία-Βαυαρία: Υψηλότερες τιμές στις συγκοινωνίες

Οι τιμές των καυσίμων και της βενζίνης ακριβαίνουν όλο και πιο πολύ. Επομένως, πολλοί αλλάζουν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και εδώ σχεδιάζονται τώρα αυξήσεις. Μάθετε εδώ ποιες τιμές μπορείτε να περιμένετε το επόμενο έτος.

Γιατί αυξάνονται οι τιμές;

Οι αυξήσεις των τιμών εξηγούνται από τις γενικές αυξήσεις που σημειώνονται σήμερα σε όλους τους τομείς. Σε πολλές πόλεις και δήμους, τα φορολογικά ταμεία αναλαμβάνουν μέρος του κόστους, αλλά οι πολίτες εξακολουθούν να παρατηρούν τις αυξήσεις των τιμών.

Λόγω της πανδημίας, οι ενώσεις μεταφορών στερούνται εσόδων, ενώ οι τιμές της ενέργειας αυξάνονται επίσης. Έτσι, οι πελάτες θα πρέπει να υποστούν τις αυξήσεις των τιμών κατά την αλλαγή του έτους.

Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές εισιτηρίων;

Στην ευρύτερη περιοχή της Νυρεμβέργης, οι τιμές θα αυξηθούν κατά περίπου 5,5%. Αυτό είναι πολύ, αλλά ο Σύνδεσμος Μεταφορών της ευρύτερης περιοχής της Νυρεμβέργης δεν έχει αυξήσει τις τιμές τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο δήμος επιδοτεί τις τιμές των εισιτηρίων. Στην ένωση μεταφορών του Μονάχου, η αύξηση των τιμών έρχεται ήδη στα μέσα Δεκεμβρίου. Εδώ, τα εισιτήρια θα χρεώνονται κατά 3,7 τοις εκατό περισσότερο.

Οι τιμές δεν αυξάνονται μόνο στις τοπικές μεταφορές, αλλά και η Deutsche Bahn θα χρεώνει 1,9% περισσότερο στα υπεραστικά της εισιτήρια από τον Δεκέμβριο. Δεν έχει υπάρξει τόσο υψηλή προσαύξηση από το 2012.

Μην μαθαίνεις τα νέα από τη Γερμανία τελευταίος!

Κάνε Like στη σελίδα μας στο Facebook και ενημερώσου πρώτος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Έγκαιρη, έγκυρη και ανεξάρτητη ενημέρωση. Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις από τη Γερμανία, την Ελλάδα και τον κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

GRland App

Κατέβασε την εφαρμογή του GRland.info για να ενημερώνεσαι αμέσως για οτι συμβαίνει και να μας επισκέπτεσαι άμεσα με ένα απλό κλικ.